Urmărește emisiunea live


Viktor Orban, interesat de vizita papei în România

Viktor Orban, premierul Ungariei
Viktor Orban, premierul Ungariei

Premierul ungar Viktor Orban l-a primit marţi pe arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, Gyorgy Jakubinyi, pentru a discuta despre vizita papei Francisc în România şi despre investiţii cruciale pentru protejarea vieţii religioase a etnicilor maghiari din România, a comunicat şeful biroului de presă al lui Orban, Bertalan Havasi, transmite agenţia MTI. 

Arhiepiscopul Gyorgy Jakubinyi l-a informat pe premierul ungar despre probleme curente ale arhidiecezei sale. Potrivit lui Havasi, cei doi au discutat despre investiţii în zonă pe care guvernul de la Budapesta este pregătit să continue să le finanţeze, precum renovarea bisericii romano-catolice Sfântul Mihail din Cluj-Napoca. Orban şi Jakubinyi au luat în discuţie, de asemenea, viitoarea vizită a papei Francisc în România. 

Suveranul pontif va vizita, între altele, Şumuleu Ciuc, un loc tradiţional de pelerinaj pentru unguri, la începutul lunii iunie. Guvernul ungar şi arhidieceza de Alba Iulia vor colabora îndeaproape pentru a asigura buna desfăşurare a evenimentului, a mai declarat Bertalan Havasi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel