Viena, decizie referitoare la Sărbătorile Pascale

Proprietarii de trăsuri din Viena vor avea un răgaz de câteva zile Foto: Crișan Andreescu
Proprietarii de trăsuri din Viena vor avea un răgaz de câteva zile Foto: Crișan Andreescu

Viena  și împrejurimile sale vor intra în carantină de Paște, a anunțat miercuri guvernul, care speră să ușureze presiunea asupra spitalelor pe fondul unei contaminări crescute cu Covid-19, potrivit AFP.

Locuitorii din Viena, precum și cei din regiunile Austria Inferioară și Burgenland, „unde varianta britanică este cea mai răspândită”, sunt îndemnați să rămână în casele lor între 1 aprilie și 6 aprilie, a declarat ministrul Sănătății, Rudolf Anschober.

La fel ca cele trei închideri anterioare, va fi totuși posibil să ieșiți la cumpărături, exerciții fizice și alte motive urgente.

Magazinele și muzeele neesențiale vor fi închise, în timp ce studenții vor urma cursuri online în săptămâna următoare sărbătorilor pascale.

Dincolo de aceaste reguli, obligația de a purta o mască FFP2, deja în vigoare în transportul public și în magazine, va fi extinsă la toate spațiile închise în prezența mai multor persoane.

Pasionații de cumpărături vor trebui, de asemenea, să prezinte un test negativ la intrarea în magazine, așa cum este deja cazul saloanelor de coafură, de înfrumusețare și de masaj.

„Deocamdată nu s-a luat „nicio decizie fermă” cu privire la slujbele religioase, a spus Anschober, chestionat cu privire la acest subiect, potrivit HotNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel