VIDEO. Vinovatul pentru accidentul din Taiwan, în lacrimi

Pixabay
Pixabay

Vinovatul pentru accidentul feroviar din Taiwan s-a adresat publicului prin intermediul televiziunilor, cerându-și iertare cu lacrimi în ochi. 

Bărbatul angajat al unei echipe de mentenanţă şi al cărui camion a cauzat cea mai gravă catastrofă feroviară din ultimele decenii în Taiwan şi-a cerut duminică scuze, cu ochii în lacrimi, în faţa camerelor de filmat, informează Agerpres. Potrivit autorităţilor, coliziunea de vineri, în care au murit cel puţin 51 de persoane şi alte 190 au fost rănite, a fost cauzată de un utilaj de şantier care, după ce a alunecat de pe o pantă, a izbit un tren ce transporta în jur de 500 de pasageri şi care tocmai intra într-un tunel.

Un francez şi un american se numără printre cetăţenii străini morţi în accident, potrivit autorităţilor, cea mai tânără victimă fiind de numai patru ani. Anchetatorii estimează că Taroko Express a fost lovit de camion pe calea ferată, cu câteva secunde înainte de a intra în tunel. Şoferul camionului care, potrivit autorităţilor feroviare, pare să nu fi tras corect frâna de mână, a fost pus în libertate sub cauţiune, după ce a fost interogat de magistraţi care i-au interzis să părăsească Taiwanul în aşteptarea unei anchete mai aprofundate.

Vinovatul, arestat preventiv


Însă mass-media taiwaneze au anunţat duminica aceasta că el a fost arestat preventiv ca să nu părăsească ţara şi că în trecut bărbatul fusese condamnat pentru fabricaţie de acte false. Lee Yi-hsiang a dat citire duminică, în faţa mass-media, unui comunicat prin care şi-a exprimat într-un mod extrem de emoţionat remuşcările. "Sunt plin de remuşcări şi aş vrea să exprim scuzele mele cele mai sincere", a declarat el, cu vocea tremurând de emoţie. "Voi coopera la ancheta poliţiei şi Parchetului, pentru a-mi asuma răspunderea", a adăugat el. Lee, 49 de ani, făcea parte dintr-o echipă ce inspectează regulat linia feroviară din estul Taiwanului.

Accidentul a avut loc în prima zi a sărbătorii anuale a "Curăţării şi măturării Mormintelor" (Festivalul Qingming sau Ching Ming), care durează un weekend întreg şi în timpul căreia drumurile şi căile ferate din Taiwan sunt în general aglomerate. În această perioadă, locuitorii se întorc în general în satele lor natale pentru a curăţa mormintele apropiaţilor şi a face ofrande.

Linia ferată orientală a Taiwanului este o atracţie turistică foarte apreciată, situată de-a lungul litoralului, o regiune cu peisaj impresionant. Cu numeroase tuneluri şi poduri, ea şerpuieşte prin munţii impunători şi prin trecători adânci, înainte de a coborî în valea Huadong. Drapelele au fost coborâte în bernă sâmbătă în Taiwan şi vor rămâne astfel timp de trei zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel