Ponta, la Forumul ECE-China: Suntem ca un student slab plătit, nu ne dă nimeni credit

581566_701406619871737_841565758_n
581566_701406619871737_841565758_n

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, la Forumul Economic ECE-China, că distanța dintre România și China este una doar geografică și că prietenia dintre state "ne apropie foarte mult". Premierul a mai subliniat că "România se află în zona economică cu cea mai rapidă dezvoltare", în timp ce "China are economia cu cea mai mare creştere". 

[caption id="attachment_393153" align="aligncenter" width="640"] Foto: Facebook Mirel Palada[/caption]

Premierul a subliniat că "Zilnic, valoarea schimburilor economice UE-China depăşeşte un miliard de euro". Victor Ponta a precizat că "trebuie să găsim împreună proiecte de implementat, pentru a avea o creştere durabilă", iar "China are nevoie de un partener puternic pe scena mondială, de o Europă puternică".

Student slab plătit, dar ambițios și dornic să muncească

"Majoritatea statelor prezente la forum sunt tinere democraţii. Aceasta este o situaţie favorabilă doar dacă reuşim să ne folosim potenţialul. Regiunea noastră este ca un student tânăr şi slab plătit, căruia băncile nu îi acordă credite pentru că este un client prea riscant, dar ambiţios şi dornic să muncească. Europa poate fi puternică doar dacă toate țările se dezvoltă din punct de vedere economic suficient de rapid pentru a crește standardele de trai, infrastructura și serviciile sociale", a mai precizat premierul Victor Ponta.

A doua reuniune la nivel de prim-miniștri din Europa Centrală și de Est și China

Marți, are loc la Bucureşti cea de-a doua reuniune la nivel de prim-miniștri din Europa Centrală și de Est și China. La reuniune, alături de premierul Victor Ponta și de omologul său chinez, Li Keqiang, vor participa șefii de guvern ai Albaniei, Bosniei-Herțegovina, Bulgariei, Cehiei, Croației, Estoniei, Lituaniei, Macedoniei, Muntenegrului, Poloniei, Serbiei, Slovaciei, Sloveniei, Ungariei și ministrul de externe al Letoniei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel