VICTOR PONTA, în dosarul Mădălin Voicu-Nicolae Păun

Victor Ponta apare în dosarul Mădălin Voicu-Nicolae Păun.

Procurorii îl acuză pe Nicolae Păun că din banii pe care ar fi trebuit să îi folosească pentru romi, a luat o parte din ei și i-a folosit pentru campania electorală a lui Victor Ponta, pentru susținerea acestuia în Dolj și Gorj. Este posibil ca premierul să nu fi avut informații despre proveniența banilor, informează România TV. Cu toate acestea, Victor Ponta ar putea să dea declarații în fața anchetatorilor.

Bogdan Chirieac a comentat acest subiect, în direct, la România TV.

Întrebat ce înseamnă apariția numelui lui Victor Ponta într-un dosar important, analistul politic a spus: "Absolut nimic. Simpatizanții domnului Victor Ponta, tot mai mulți, vor spune că este din nou o victimă politică. Adversarii domnului Ponta vor spune: 'uite, lua bani de la romi pentru a-și face campanie electorală'. Astăzi când vorbim, domnul Ponta are mai mulți simpatizanți decât adversari, mă refer la public, nu la personalitățile politice. Din punct de vedere politic și media, domnul Ponta nu are absolut nicio problemă". 

Procurorii DNA îl acuză pe Nicolae Păun de deturnare de fonduri şi spălare de bani într-un dosar cu fonduri europene destinate incluziunii romilor, desfăşurat între 2010 şi 2013.

Din probele administrate a reieșit că grupul țintă (reprezentând un număr de 3.296 de persoane aparținând grupurilor vulnerabile) a fost constituit în baza unor formulare întocmite prin înscrierea unor date nereale privind participanții, aceștia din urmă neavând cunoștință despre faptul ca au făcut parte din grupul țintă.

Totodată, în momentul semnării contractului, deputatul Păun Nicolae a impus fiecărui angajat din cadrul proiectului ca, din salariul primit, să vireze 5% sub formă de donație organizației Asociatia Partida Romilor „Pro Europa". Astfel, în contul deținut de Asociația Partida Romilor „Pro – Europa", în perioada 27.09.2010 – 19.12.2013 au fost efectuate donații în sumă totală de 428.307,11 lei, se arată în comunicatul DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel