Victor Ponta a demisionat. TRAIAN BĂSESCU, prima declarație

Traian Băsescu a avut prima reacție după demisia lui Victor Ponta.

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit, pentru Știrile B1 TV, despre depunerea mandatului premierului Victor Ponta și susține că "a făcut ce trebuia. Ponta nu a avut altă soluție și și-a depus mandatul".

Întrebat dacă premierul a cedat ușor, Traian Băsescu a declarat că "având în vedere deserviciile de imagine cu plagiatul, trimiterea în judecată, trebuia să demisioneze de mult. A întârziat foarte mult. Motivația demisiei nu e istoria, ci prezentul, creșterea tensiunii sociale", scrie B1.

În ceea ce privește soluțiile viitoare, fostul șef al statului spune că România are o problemă cu corupția și "nu o altă instituție va reuși să o elimine. DNA reușește să o elimine la nivel de Guvern și Parlament".

Astfel, "problema e deficitul cultural pe care îl avem. Fie că ne ducem la primărie sau altă instituție, corupția nu se poate face de una singură. E o chestiune de educație. De regulă, cei care fac propuneri de corupție la nivel înalt sunt de multe ori chiar oamenii de afaceri. Trebuie privite corect lucrurile. Marea corupție are loc la nivelul om politic în funcție înaltă și oameni de afaceri, iar corupția din primării, școli și spitale este o chestiune culturală".

VEZI ȘI: Victor Ponta a DEMISIONAT. Val Vâlcu, prima reacție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel