Victor Ponta a DEMISIONAT. Val Vâlcu, prima reacție

Jurnalistul Val Vâlcu a făcut un comentariu după demisia lui Victor Ponta din Guvern.

"Liviu Dragnea a vrut să evite un moment 2012 care ar fi spulberat practic PSD la alegerile din 2016, exact cum s-a întâmplat cu PD. Cristian Popescu Piedone nu a reușit să treacă de nivelul tarabelor din piață pe care le controla și nu a înțeles dimensiunea acestui dezastru. Cramponându-se de primărie, așteptând să fie scos de acolo cu procurorii și mascații - cum se va și întâmpla - nu făcea decât să vulnerabilizeze acest guvern și dădea suport unor manifestații de stradă care ar fi mers ca în 2012 până la venirea viscolului, ar fi distrus capitalul de încredere pe care îl mai are PSD și s-ar fi terminat cu dezastru în momentul în care DNA-ul îl va sălta pe Cristian Popescu Piedone.

Faptul că UNPR și Gabriel Oprea reprezintă un partid disciplinat care din solidaritate au rămas aproape de Piedone (adică au susținut varianta lui), nereușind să evalueze impactul tragediei, l-au obligat pe Victor Ponta - care a depins de votul lui Gabriel Oprea - să nu fie pus în situația de a-i cere demisia lui Piedone.

Demisia lui Oprea ar fi însemnat oricum căderea guvernului Ponta și atunci a intervenit Liviu Dragnea, intuind pericolul pentru PSD, și a lăsat în offsaid UNPR. În momentul acesta, UNPR este total asociat cu tragedia din Club Colectiv și are șanse mari să iasă de pe scena politică întrucât nu va face 5% în veci. În acest fel, Liviu Dragnea încearcă să salveze ce mai poate din popularitatea PSD-ului", a transmis Val Vâlcu.

VEZI ȘI: Victor Ponta a demisionat. CĂTĂLIN PREDOU, PRIMUL MESAJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel