Victor Negrescu: Atacurile unor politicieni din opoziție afectează direct șansa României de a adera la Schengen

Victor Negrescu: Atacurile unor politicieni din opoziție afectează direct șansa României de a adera la Schengen
Victor Negrescu: Atacurile unor politicieni din opoziție afectează direct șansa României de a adera la Schengen

Vicepreședintele Partidului Socialiștilor Europeni, europarlamentarul Victor Negrescu, a prezentat în detaliu toate eforturile făcute de social-democrații europeni pentru sprijinirea aderării României la spațiul Schengen, în cadrul unui eveniment organizat de PES activists România și Partidul Social Democrat, la Biblioteca Națională a României. 

În cadrul dezbaterii „Consolidarea proiectului european. Spațiul Schengen și beneficiile României“, au fost discutate cele mai recente evoluții ale dosarului extinderii spațiului european de liberă circulație, eurodeputatul român a criticat atacurile anumitor politicieni din opoziție pe acest subiect, afirmând faptul că acest comportament aduce deservicii României și afectează direct șansa țării noastre de a deveni parte integrantă a spațiului Schengen.

“Aderarea României la spațiul Schengen este o prioritate națională și, în acest sens, am depus toate eforturile pentru a convinge reprezentanții statelor membre să susțină intrarea noastră în spațiul de liberă circulație. Sub coordonarea președintelui Marcel Ciolacu, Partidul Social Democrat a coagulat întreaga familie politică europeană din care face parte astfel încât să susțină fără echivoc România, lucru confirmat prin rezoluția adoptată la Congresul Partidului Socialiștilor Europeni, iar Grupul Social-Democrat din Parlamentul European a fost singurul care a votat în unanimitate în favoarea aderării țării noastre. Faptul că în numele Comisiei Europene s-a exprimat cu privire la susținerea aderării României la spațiul Schengen un comisar social-democrat din Suedia, Ylva Johansson, nu a fost întâmplător. Astfel, familia social-democraților europeni și-a reafirmat zilele acestea sprijinul total în vederea aderării României la spațiul Schengen“, a subliniat coordonatorul național PES activists România, eurodeputatul Victor Negrescu.

În ultimele săptămâni, eurodeputatul Victor Negrescu a intensificat contactele cu oficiali olandezi și suedezi, cu scopul de a-i convinge să susțină România și să se asigure că aceștia vor sprijini aderarea țării noastre la spațiul Schengen.

“În acest context, Partidul Social Democrat reiterează apelul la unitate și responsabilitate către toate forțele politice din România în vederea atingerii acestui obiectiv și invită mediul de afaceri, societatea civilă și diaspora românească să insiste pentru realizarea acestui deziderat. Invit, totodată, partidele din opoziție să înceteze cu atacurile și să înțeleagă că intrarea României în spațiul Schengen este un obiectiv național. Retorica lor cu privire la acest subiect afectează direct șansa țării noastre. Românii merită în Schengen și acest obiectiv nu trebuie politizat, așa cum am observat că au încercat să facă în ultimele zile. Mesajul ferm transmis de președintele Partidului Socialiștilor Europeni, fostul premier suedez Stefan Löfven, în favoarea aderării României la spațiul Schengen, demonstrează că Partidul Social Democrat și-a făcut treaba. În prezent, singurul guvern care ezită este cel de centru-dreapta din Olanda. Cu toate acestea, nu vom critica partenerii lor politici din România și voi continua să discut cu oficialii olandezi în vederea atingerii acestui obiectiv“, a declarat europarlamentarul social-democrat, Victor Negrescu.

Și ceilalți vorbitori, printre care s-au numărat ministrul culturii, Lucian Romașcanu, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, Ștefan Mușoiu, vicepreședinta Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale din Camera Deputaților și membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Regatul Țărilor de Jos, Simona-Maya Teodoroiu, vicepreședintele CNIPMMR, Beniamin Lucescu, președintele Senatului SNSPA, Iordan Gheorghe Bărbulescu, secretarul general PES activists România și secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Janina Sitaru, președintele PSD Sector 1 și secretar de stat în cadrul Secretariatului de Stat al Guvernului, Petre-Florin Manole și președintele Mișcării Europene Federaliste din România, Ovidiu Portariuc, au insistat, la rândul lor, asupra prezentării beneficiilor aderării României la spațiul Schengen, dar și asupra necesității de a continua demersurile pentru a susține acest proiect de țară.

În anul 2015, eurodeputatul PSD, Victor Negrescu, a inițiat campania #RomâniaCereÎnSchengen, împreună cu PES activists România, inițiativă susținută de peste 50.000 de români, care a generat din partea Parlamentului European o anchetă demarată de Comisia pentru Petiții și, ulterior, o rezoluție importantă de sprijin privind aderarea României la spațiul Schengen.

Demersurile au continuat și anul acesta cu campania #RomâniiMerităÎnSchengen, desfășurată împreună cu Partidul Social Democrat și PES activists România, prin intermediul căreia, în prima parte a anului, au fost contactați toți liderii europeni care pot influența decizia privind aderarea României la spațiul Schengen, au fost realizate discuții în diferite capitale europene, inclusiv în Olanda, iar în ultimele luni, au fost strânse mesajele de susținere pentru acest obiectiv, transmise de români prin intermediul a zeci de mii de cărți poștale puse la dispoziție de organizatori, care au fost, ulterior, depuse la sediul Consiliului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel