Bacalaureatul a fost un bun pprilej pentru a vedea, în mare măsură, starea învăţămâtului românesc. Dar, de ce au ajuns elevii să fie atăt de slab pregătiţi, vedem acum când ne uităm la perlele celor care au candidat pentru un post de dascăl, şi care, în anii trecuţi, au reuşit să treacă examenul, iar acum pregătesc elevi pentru examene.
Profesorii care au corectat lucrările de la examenul de titularizare din acest an din judeţul Alba au găsit nenumărate exprimări nefericite în tezele dascălilor care au concurat pentru un loc la catedră.
"Virgula este o întrerupere de sarcină" sau "Motivele poeziei ar fi iubirea" sunt doar câteva dintre perlele descoperite.
Un alt candidat cugetă "Este prima poezie de factură romantică a lui Eminescu în care iubita îl invită la iubire", iar un pretendent la titlul permanent de dascăl se încurcă în plural. Concluzia găsită tot în testări - "Învăţarea devine mai captivă", dar tot greşită este.
Tot în judeţul Alba, inspectorul şcolar adjunct a declarat că în urma corectării lucrărilor s-au dat şi note de 1.
"Subiectu constă în efermitatea poetului în contrast cu natura"
"Codrul este un prieten vechi unde simte nevoia pentru o descărcare sufletească"
"În « Sara pe deal » merg oile la păscut"
"Preşcolari îşi formează unele deprinderi şi însuşiri noi fără să îşi dea cu seama"
"Idilă de dragoste"
"Poemul Luciafărul exprimă expresia absolvită pe care le atinge gândirea poetului"
"În continuare ilustrează iubirea stranică care se întrupează"
Rezultatele la examenul de titularizare de anul acesta au fost foarte slabe, procentul de promovabilitate fiind de 30%. Mai mult decât atât au existat şi 52 de note de 1.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News