Vezi ce nume a dat o elevă din București unui satelit NASA

nasa
nasa

Doi elevi bucureșteni au fost premiați de NASA, pentru rezultatele bune oținute la concursul „Cassini Scientist for a Day”. De asemenea, o altă elevă din Capitală dă numele unui satelit după ce a câștigat concursul de desene „Galileo”.

„Doi dintre elevii Şcolii gimnaziale nr. 79 din sectorul 4 au atins performanţe mai mult decât deosebite, care stârnesc admiraţia şi respectul oricui, peste tot în această lume. Astfel, micuţii pasionaţi de explorarea Spaţiului au fost premiaţi de NASA, la concursul în cadrul căruia au strălucit.

La fel a strălucit şi o elevă a Şcolii gimnaziale nr. 120, o fetiţă deosebită, desemnată câştigătoare a competiţiei de desene organizate de Comisia Europeană, cu Sprijinul Agenţiei Europene Spaţiale. Pentru acest rezultat, un satelit <Galileo> a fost <botezat> deja Irina, după numele micuţei”, se arată într-un comunicat oferit de Primăria Sectorului 4, și semnat de primarul Cristian Popescu - Piedone.

Cei doi elevi premiați de NASA sunt Vlad Fălcuţescu şi Rafel Nica, iar câștigătoarea „Galileo” este Irina Măgureanu.

Primăria sectorului 4 va organiza de Moş Nicolae o festivitate, în cadrul căreia copiii cu rezultate bune la concursurile internaţionale vor fi premiaţi.

De asemenea, alţi 20 de elevi de la Liceul „Dinu Lipatti”, câştigători ai olimpiadelor internaţionale de profil, alături de profesorii lor, vor fi recompensaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel