Vezi ce i-a spus Hollande lui Cameron despre referendumul retragerii Marii Britanii din UE

cameron
cameron

Francois Hollande i-a transmis lui

Inițial, Francois Hollande susținuse menținerea calității de membru UE pentru Marea Britanie. După ce David Cameron a amenințat cu Brixit-ul, pe 18 ianuarie, în situația în care UE nu se reformează, premirul s-a angajat, cinci zile mai târziu,  să organizeze până la sfârșitul anului 2017 referendumul. Declarația lui Cameron a venit pe fondul presiunii pe care euroscepticii din partidul lui Nigel Farage și-au exprimat-o în repetate rânduri.

În replică, Hollande i-a răspuns premierului britanic că Europa nu se poate negocia. Mai mult, președintele francez a spus că situația trebuie luată așa cum se prezintă, adăugând că decizia retragerii din Uniune aparține cetățenilor și liderilor britanici. În acest fel, Hollande își retrage sprijinul acordat lui David Cameron, atrăgând atenția că jocul Brixit-ului nu mai are ecou în UE.

"Europa trebuie luată așa cum este. O putem face să evolueze, dar nu o putem retrograda, nu o putem diminua sub pretextul de a rămâne în ea. Marea Britanie poate decide printr-un referendum, dacă vrea să rămână sau să părăsească Uniunea Europeană, este decizia liderilor acestei țări și a cetățenilor. Dar eu pot spune în numele Franței și în calitatea de european, că nu este posibil să negociem Europa, pentru a face față unui referendum", a spus Hollande.

La începutul lunii ianuarie, un apropiat al Angelei Merkel, Gunther Krichbaum, l-a avertizat pe premierul britanic să nu se joace cu ideea de Brixit, pentru că riscă să paralizeze întreaga economie europeană, idee susținută și de președintele Consiliului European, Herman van Rompuy.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel