Veterinarii români din Beirut, mărturii şocante. "Lucrăm zi lumină"

Doi medici veterinari din Români au plecat în Beirut după explozia îngrozitoare din urmă cu două săptămâni, pentru a salva animalele libaneze. 

Anca și Gabriel au plecat în Beirut ca să salveze animalele rămase printre ruinele exploziei. Veterinari din întreaga lume și-au unit forțele în această misiune.

"Tratăm toate animalele rănite, sunt multe în șoc. Le hrănim, le oferim ce se poate oferi. Adică este o operațiune de prim ajutor.Se lucrează zi-lumină și situația a devenit un pic mai dificilă acum pentru că de luni în Liban s-a impus full lockdown. Practic, după 6 nu mai ai voie să ieși pe străzi, trebuie să închidem clinica în jur de ora 4, ca sa ajungă toata lumea acasă.", a declarat Gabriel Ignat, veterinar, pentru Digi24. 

"Animalele cu stăpân, care sunt într-o stare foarte gravă, pentru că sunt în șoc și pentru că multe sunt lovite și trebuie operate și repet, au fost cândva crescute în pat, acum nici nu știu unde se află. Mai sunt animalele fără stăpân care erau oropsite oricum și înainte. Mobilizarea este mare și zilnic avem 20-30 de cazuri. Pe mine m-a marcat foarte mult o pisică pe care am și operat-o. A suferit o traumă și fizică și psihică și care nu mai recunoștea pe nimeni și de două zile stă la mine în poală și toarce și se joacă.", a spus şi Anca Tomescu. 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel