Vestele galbene, ameninţare lovitură de stat. Reacţia autorităţilor din Franţa

Protest vestele galbene
Protest vestele galbene

Ministrul de interne francez, Christophe Castaner, a reacţionat joi seara la afirmaţiile unuia din liderii 'vestelor galbene', Christophe Chalençon, care a spus că 'paramilitarii' sunt gata să răstoarne guvernul, informează vineri postul de televiziune BFM TV în pagina sa electronică. 

Paramilitarii sunt 'pregătiţi să intervină' pentru a face 'să cadă puterea', a declarat Christophe Chalençon într-un interviu acordat unei televiziuni italiene. 'Este o comedie italiană sau doar un nou delir personal?', se întreabă retoric ministrul francez de interne, reacţionând printr-o postare pe Twitter. Joi seara, la emisiunea politică italiană Piazzapulita a fost difuzat un interviu cu Christophe Chalençon, care a fost întrebat despre întâlnirea sa cu vicepremierul italian Luigi Di Maio (liderul Mişcării 5 Stele /antisistem/) la 5 februarie. Această întâlnire a provocat o puternică tensiune diplomatică între Paris şi Roma. 

Christophe Chalençon a făcut declaraţii surprinzătoare



Christophe Chalençon a făcut declaraţii surprinzătoare după ce interviul deja se încheiase, iar camerele continuau să înregistreze. Considerându-se ameninţat, el a spus că va merge 'până la capăt cu convingerile sale, pentru că dacă un glonţ va ajunge în capul său, (Emmanuel) Macron va ajunge sub ghilotină', conform BFM TV. 'S-a ajuns la un asemenea punct al confruntării că dacă ei mă ucid şi el va fi mort. Poporul va intra în (Palatul) Elysee şi va demonta totul. Suntem mulţi aşa. Dacă se ating de unul, avem paramilitari care sunt gata să intervină pentru că şi ei doresc ca puterea să cadă', a declarat Christophe Chalençon. 

Nu este prima oară când acesta ameninţă cu o răsturnare a puterii, notează canalul media citat. La 23 decembrie, el a spus într-o înregistrare video pe Facebook că 'războiul civil este inevitabil' în Franţa. 'Lansez un apel dlui Macron, dacă nu vrea să se plieze, militarii o vor face. Astăzi este de datoria militarilor să intre în joc pentru a permite înfiinţarea acestui (nou) guvern', afirmase atunci Chalencon. 

Vezi şi: RĂZBOI total în cazul Kovesi. Schimbare de tabără a unei superputeri

Kovesi, audiere. Jandarmii păzesc Parchetul General




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel