Veneția 2021: După mulți ani, cineaștii români din nou competitivi

Mostra cinematografica, probabil cel mai exigent festival de film, ajuns la cea de a 78-a ediție a inclus, după mai bine de un deceniu, un cineast român într-o secțiune competitivă. 

În conferința de presă terminată cu o oră, în urmă, directorul Alberto Barbera a anunțat, conturând manifestarea paralelă numită Orizzonti, titlul Miracol și pe autorul său, Bogdan George Apetri, de a cărui creație se pare că selecționerul a fost impresionat. Pentru spectatorii români, Apetri este cunoscut în mod special pentru filmul Periferic.

Lungmetrajul de acum , al treilea din cariera sa, ne aduce în fața unei încrucișări de destine, al unei călugărițe novice și al unui polițist, personaje interpretate de Ioana Bugarin și Emanuel Pârvu. Distribuția include multe alte nume bineștiute, Valeriu Andriuță, Ana Ularu, Valentin Popescu, Marian Râlea, Vasile Muraru, Cătălina Moga. Imaginea poartă semnătura lui Oleg Mutu, adevărată marcă de prestigiu.

În secțiunea necompetitivă Proiecții speciale, îl întâlnim și pe Radu Jude, cu scurtmerajul de 15 minute Plastic semiotic (produs de Ada Solomon), anunțat ca o incursiune în lumea jucăriilor și inspirat de o insolită galerie literară, tehnică dragă autorului: Morala jucăriei de Baudelaire, Viața în întrebări și exclamații de Cehov și Dicționar de idei primite de-a gata al lui Flaubert. Jude la Veneția - era și timpul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel