Vaticanul, zguduit de un nou scandal

Într-un interviu acordat Corriere della Sera de monseniorul Krzysztof Charamsa, un membru reprezentativ al Congregației pentru Doctrina Credinței, acesta a declarat că este homosexual, având chiar și un partener, precizează postul de radio România Actualități

În ajunul celui de-al doilea sinod consacrat provocărilor la care trebuie să răspundă familia creștină, Vaticanul se cutremură din nou. Monseniorul Krzysztof Charamsa a declarat că poziția bisericii romano-catolice față de homosexualitate este "învechită" și că politicienii din Polonia sunt homofobi.

În plus, Krzysztof Charamsa a declarat că poziția bisericii romano-catolice față de homosexualitate este "învechită" și că politicienii din Polonia sunt homofobi.

"Sunt homosexual, îmi iubesc tara, iubesc Constitutia, sunt patriot, dar în tara mea natală oricine este în stare sa distrugă fără remușcări o persoană homosexuală", a declarat Krzysztof Charamsa.

[citeste si]

Purtatorul de cuvant al Vaticanului, preotul Federico Lombardi l-a criticat pe înaltul prelat polonez si a anunțat ca i se vor retrage toate functiile detinute pe langa Sfantul Scaun.

Alegerea de a intreprinde o astfel de actiune atat de rasunatoare in ajunul deschiderii Sinodului" – a declarat Federico Lombardi – "este foarte grava si iresponsabila, care urmareste ca adunarea sinodala sa fie supusa unei puternice presiuni mediatice".

Preotul polonez, in varsta de 43 de ani, va abandona misiunile sale din cadrul Congregatiei si de la Universitatea pontificala a Vaticanului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel