Varianta USL a Codului Muncii, adoptată tacit de Senat

codul_muncii1-300x284
codul_muncii1-300x284

Varianta propusă de PSD și PNL pentru modificarea Codului Muncii, ca alternativă la actul normativ pe care Guvernul Boc și-a angajat răspunderea, a fost adoptată tacit de Senat, urmând să intre în atenția Camerei Deputaților.

Propunerea de modificare a Codului Muncii a fost semnată de 72 de parlamentari PSD și 14 ai PNL. Unul dintre motivele invocate în favoarea inițiativei menționează faptul că actul normativ promovat de către Guvern restrânge drepturile angajaților, dar și al sindicatelor, în favoarea patronatului. "Rolul sindicatelor va deveni pur decorativ, prin eliminarea contractului colectiv de muncă, prin instaurarea unei politici de tip <<pumnul în gură>>, a restricționării dreptului la grevă", susțin inițiatorii.

Guvernul a transmis un punct de vedere negativ față de susținerea propunerii legislative, în timp ce punctul de vedere al CES precizează că reprezentanții sindicatelor au votat favorabil, în timp ce patronatele și partea guvernamentală s-au exprimat împotrivă, motivând că cele propuse de inițiatori se regăsesc în mare parte în varianta asumată prin angajarea răspunderii de către Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel