Vârful valului 4 al pandemiei în România. Cel mai pesimist scenariu. Anunț important despre școli

Foto Pexels
Foto Pexels

Școlile se vor deschide cu prezență fizică, însă măștile vor fi purtate în continuare și se va menține distanțarea fizică, a transmis ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă a declarat, marți, într-o conferință de presă, că deschiderea școlilor este o asumare la nivel guvernamental a priorității învățământului față în față.

„După informațiile pe care le avem acum și după scenariile care sunt în derulare acum, școlile se vor deschide și vor începe cu învățământ față în față până la incidența de 6 la mie. Urmează să stabilim exact ce vom face în fiecare dintre situațiile particulare, și anume acolo unde în anumite localități se va depăși această incidență de 6 la mine, dar important de menționat: continuăm să apelăm la mijloacele de prevenție folosite și în anul interior, și anume la purtarea măștii în interiorul școlii, la menținerea distanțării fizice, aerisirea permanentă”, a afirmat ministrul Sănătății.

Arafat exclude lockdown-ul total în valul 4

Amintim că Raed Arafat exclude eventualitatea unui lockdown total în valul 4 al pandemiei.

Întrebat dacă prevede un lockdown în valul 4, Arafat a răspuns: „Cum a fost înainte, nu se preconizează, pentru că avem alte mijloace și posibilități”. Arafat a exlus și eventualitatea unor restricții de circulație, însă a precizat că este vorba doar despre estimări și acestea se pot schimba.

În ceea ce privește eventualele restricții pentru persoanele nevaccinate, Arafat susține că „posibil să fie permisii pentru unii ca să nu ajungem la restricții pentru toți”.

„Nu țintim persoanele nevaccinate, încercăm să menținem unele activități fără să le închidem. (...) Noi aplicăm măsuri de sănătate publică care să limiteze răspândirea virusului. Varianta nouă se răspândește foarte rapid, e suficient un contact de 2-3 minute fără mască”, a adăugat secretarul de stat.

Vârful pandemiei. Cel mai pesimist scenariu

Referitor la vârful valului 4 al pandemiei, ministrul Sănătății a declarat că INSP estimează acest moment pentru finele lunii septembrie, când scenariul cel mai pesimist arată 4.000 de pacienți spitalizați.

VEZI ȘI: EXCLUSIV  Elena Lasconi a pierdut procesul cu un angajat dat afară din Primăria Câmpulung. Întrebarea la care nu a putut să răspundă / VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel