EXCLUSIV  Elena Lasconi a pierdut procesul cu un angajat dat afară din Primăria Câmpulung. Întrebarea la care nu a putut să răspundă / VIDEO

Sursă foto: Facebook Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel
Sursă foto: Facebook Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel

Primăria condusă de Elena Lasconi a pierdut un proces în primă instanță cu un angajat dat afară din instituție.

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, mai mulți angajați de la Primăria Câmpulung au fost dați afară din instituție sau forțați să se pensioneze. În urma acestor acțiuni, întreprinse de noua administrația a Primăriei - USR-PLUS, unii dintre angajați au dat în judecată instituția.

Unul dintre aceștia, Marcel Pîrșan, de la compartimentul Protecție Civilă și Situații de Urgență, a câștigat în primă instanță procesul, iar acum Primăria este obligată să-l reangajeze până la finalizarea procesului.

Redacția DC News l-a contactat pe Stelian Ungureanu, liderul de sindicat de la Primăria Câmpulung, pentru a primi mai multe detalii despre acest caz și despre modul în care administrația condusă de Elena Lasconi dă afară oamenii din primărie:

Noua administrație a considerat în mod total eronat că ar trebui dați afară unii ca să îi aducem pe alții noi, „ai noștri“. Bineînțeles că oamenii au mers în instanță, iar în acest caz, domnul Marcel Pîrșan era la Situații de Urgență cu încă o doamnă Gabriela Chelu. Culmea e că au vrut să-l dea pe dânsul afară, dar văzând șicanele de la nivelul compartimentului respectiv, pentru că oamenii voiau să scape de tot compartimentul, doamna Chelu a avut posibilitate să iasă la pensie. Domnul Pîrșan mai avea doar un an și ceva.

S-au gândit să desființeze tot compartimentul de situații de urgență. La nivelul municipiului Câmpulung nu mai există nimeni din partea Primăriei la situații de urgență, cu toate că acolo, prin lege, trebuia să fie un om. De asemenea, la nivelul compartimentului e și o aparatură de comunicații prin care se primesc atenționări. L-au dat pe acest om afară, au constatat că nu știu să umble la aparatură și i-au dat telefon să le spună cum să umble la aparate. Suntem ca în filme. Opoziția din noul consiliu nu a fost de acord, însă USR-PLUS a avut majoritate, ajutați de PNL.

S-a desființat compartimentul de situații de urgență. Nici măcar nu mai era un om care să primească atenționările pe situația specială. Cu toate că au fost avertizați, au plătit un consilier, pe city-manager-ul de la Sinaia, să-i învețe cum să-i dea pe acești oameni afară.“, precizează Stelian Ungureanu.

Postul a fost reînființat în ședința Consiliului Local

În urma procesului, Marcel Pîrșan a câștigat în primă instanță, iar Primăria Câmpulung a fost obligată să reînființeze postul și să-l reangajeze:

„Omul acesta nu a greșit cu nimic, pur și simplu a fost luat din oală și dat afară. Doar ca să mai facem loc să mai angajăm pe cineva. Ei au schimbat organigrama prin adăugare, adică prin înmulțirea locurilor de muncă, nu prin scăderea lor. E un caz ciudat. Crești și numărul de locuri din organigramă, dar dai și oamenii afară. Este ca în filme. Se vor plăti niște sinecuri, că nu câștigi alegerile așa... .

Aseară, în ședința de Consiliu s-a votat reînființarea compartimentului respectiv. E executorie, trebuiau să o facă deja, nu știu de ce s-a mai trecut prin Consiliu. Putea pur și simplu să-i scrie omului, să-l cheme la muncă și să meargă mai departe.

Să vedeți câte contracte de consultanță sunt la acest oraș, de sute de milioane de lei. Numai de consultanță, inclusiv pe curent electric, să vină consultantul si să spună cu ce firmă să fac contract pentru curent electric, ca să vedeți ce aberații. Cei de la PSD jucau la pitici față de ce se întâmplă acum“, a conchis liderul de sindicat.

Întrebarea la care Elena Lasconi nu a putut să răspundă

La ședința de Consiliu din 23.08.2021, a fot adoptat un proiect de hotărâre care privește adaptarea Organigramei și al statutului de funcții din aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Câmpulung prin reîncadrarea lui Marcel Pîrșan pe funcția deținută anterior. Totodată, Primăria Câmpulung este obligată să îi restituie lui Marcel Pîrșan drepturile salariale din perioada în care a fost „dat afară“.

În ședință, consilierul PSD Ciprian Neculăescu i-a întrebat pe colegii de la USR-PLUS și pe primarul Elena Lasconi cine o să îi plătească cheltuielile de judecată angajatului repus în funcție, însă nu a primit niciun răspuns din partea celor prezenți în sală. 

„Aș întreba acum, nu știu dacă vom obține răspunsul sau nu, cine suportă toate cheltuielile acestui om?“, a întrebat consilierul Ciprian Neculăescu.

CITEȘTE ȘI   -   Mircea Badea l-a abordat direct pe Mircea Diaconu despre Elena Lasconi. ”S-a terminat. NEBUNIE”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel