Valoarea ajutorului umanitar oferit de BOR e la începutul războiului din Ucraina

Foto cu rol ilustrativ
Foto cu rol ilustrativ

Ajutorul umanitar oferit de BOR de la începutul războiului din Ucraina până în prezent se ridică la peste 26 de milioane de lei

Potrivit Biroului de Presă al Patriarhiei Române, în perioada 18-24 martie, pe platforma online ajutăcubucurie.ro a Patriarhiei Române, în colaborare cu Federaţia Filantropia, au fost donate sumele de 17.450 lei şi 340 euro.

La nivelul Patriarhiei Române, în acelaşi interval, s-au adăugat ca participante la acţiuni caritabile 1.926 de persoane din rândul preoţilor şi al voluntarilor.

"Sprijinul umanitar acordat în aceste ultime zile a însumat 1.358.889 lei, acesta constând în bani şi produse (hrană caldă, alimente, hrană pentru bebeluşi, produse igienico-sanitare, medicamente, pături, articole de îmbrăcăminte, jucării etc.).

La acest sprijin se adaugă mai multe tipuri de servicii sociale în derulare (de traducere – 9.427 beneficiari; de consiliere şi orientare - 8.944 beneficiari, medicale – 164 beneficiari şi educaţionale - 6.741 beneficiari, precum şi sprijin logistic, constând în spaţii de adăpost - cort/containere şi transport)", potrivit News.ro.

În ceea ce priveşte cazarea refugiaţilor, locurile pentru aceştia se ridică în prezent la 11.018, dintre care 7.301 cu servicii de masă incluse.

Totodată, au fost realizate încă 62 de transporturi umanitare în România, 7 transporturi în Ucraina şi 2 transporturi în Republica Moldova. Valoarea acestor noi transporturi se ridică la suma de 977.862 lei.

Campania Patriarhiei Române "Donează sânge pentru Ucraina” a continuat şi în ultima săptămână, la ea participând 342 de noi persoane donatoare.

În perioada 18-24 martie, ajutorul umanitar oferit de eparhiile Bisericii Ortodoxe Române şi Federaţia Filantropia se ridică la suma de 2.529.456 lei.

Astfel, ajutorul total oferit de Biserica Ortodoxă Română de la declanşarea războiului din Ucraina până în acest moment este de 26.224.213 lei.

Citește și...

Purtătorul de cuvânt al BOR, cuvinte dure despre Pariarhul Kiril al Moscovei: "Un opulent demisionar prin complicitatea sa cinică cu politicul asasin"

Vasile Bănescu îl acuză pe Patrarhul Kiril de complicitate cu Vladimir Putin. 

"Datoria lucidității ne obligă să discernem inclusiv între un autentic și demn Întâistătător al Bisericii lui Hristos și un opulent patriarh demisionar din punct de vedere moral și creștin prin complicitatea sa cinică cu politicul asasin și prin asocierea la cele mai hidoase lucruri pe care omul antihristic este capabil să le comită cu atrocitate....citește în continuare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel