Valentine's Day, cadou inedit: Inimioara spațială

Un meteorit în formă de inimă se vinde la o licitaţie de Ziua Indrăgostiţilor.

Un meteorit rar în formă de inimă s-ar putea vinde cu peste 380.000 de lire sterline la o licitaţie, la timp pentru Ziua Îndrăgostiţilor, informează Press Association. Cunoscut sub numele de 'Heart of Space' ('Inima spaţiului'), meteoritul va scos la vânzare în cadrul unei licitaţii organizate de Christie's şi se estimează că va fi achiziţionat pentru o sumă care variază între 300.000 (228.000 de lire sterline) şi 500.000 de dolari (381.000 lire sterline).

Meteoritul provine dintr-o ploaie de meteoriţi - una dintre cele mai mari observate vreodată - care a lovit Siberia la 12 februarie 1947. Ploaia a avariat coşurile caselor, a spart geamuri şi a distrus copaci, după ce a trecut prin atmosfera Pământului cu aproape 50.000 km/h.

Citește și: Ziua Îndrăgostiţilor: 'Baby Boom', în Marea Britanie

Cea mai mare ploaie de meteoriți

'Acest meteorit, cu o vechime de 4,5 miliarde de ani, făcea parte dintr-o bucata de fier gigantică care s-a desprins dintr-un asteroid mai mare într-o centură de asteroizi, în urmă cu aproximativ 320 milioane de ani, cu peste 70 de milioane de ani înainte de apariţia primilor dinozauri', a indicat James Hyslop, specialist în ştiinţe naturale la Christie's.

'Bucata care s-a desprins a început apoi să rătăcească prin spaţiu, până când a întâlnit în cele din urmă Pământul', a precizat el. 'A fost cea mai mare ploaie de meteoriţi din ultimele câteva mii de ani, iar pentru cei care au văzut-o trebuie să fi părut sfârşitul lumii. Este miraculos că nimeni nu a murit', a completat acesta. Licitaţia urma să se încheie pe 12 februarie, însă s-a decis ca decalarea închiderii sale, până pe 14, pentru a coincide cu Ziua Îndrăgostiţilor. Ofertele pentru 'Heart of Space', alături de cele pentru alţi 45 de meteoriţi valoroşi, vor putea fi depuse începând din 6 februarie.

Citește și: Tablou cu Dragnea, vândut la o licitațe pe Facebook - FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel