Valentine's Day 2019, căsătorie de o zi. Explicația preotului Tănăsescu: Aceasta e problema - EXCLUSIV

Rodica Mitu / 05 feb 2019 / 23:04 Salveaza PDF Comentarii
mireasă
mireasă

Ziua Îndrăgostiţilor sau Valentine's Day este sărbătorită pe 14 februarie, în mod tradiţional în statele occidentale, dar şi în alte ţări din întreaga lume. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a explicat, pentru DCNews, că Biserica nu blamează Valentine's Day, însă nu este de acord cu comercializarea acestei sărbători.

Deși avem propria sărbătoare închinată iubirii, celebrată la distanță de doar zece zile, Valentine's Day a devenit o sărbătoare în adevăratul sens al cuvântului.  

Contactat de redactorii DCNews, preotul Eugen Tănăsescu a spus că nu este blamată această sărbătoare. „Biserica nu blamează dragostea, dar nu este de acord cu erotizarea dragostei și nici cu comercializarea ei. Pentru că, de fapt, Valentine's Day s-a transformat dintr-o celebrare a virtuții dragostei într-o comercializare a sărbătorii”, a declarat Eugen Tănăsescu, adăugând totodată: „În numele ei, se fac petreceri, se fac excursii. Biserica dezaprobă acest fel de mercantilizare a sărbătorii. Aceasta este problema”.

Totodată, a spus că „nu am putea să blamăm o zi a unui sfânt”, dar și că „este uitat caracterul creștin al sărbătorii”. În ceea ce-l priveşte pe Valentin, una dintre legende spune că a fost preot în Roma, în secolele II-III, iar în timpul împăratului Claudius al II-lea (268-270 d.Hr.), ar fi ajutat tinerii, creştini sau păgâni, să se căsătorească. Împăratul roman era convins că bărbaţii ar fi soldaţi mult mai buni, dacă nu ar fi avut logodnice sau soţii, de aceea a interzis căsătoriile. Tânărul preot, dimpotrivă, susţinea că mariajul era parte din planul lui Dumnezeu şi unul dintre scopurile acestei vieţi. Astfel, a continuat să îi căsătorească pe tineri în secret, în numele iubirii. „Binecuvânta tinerii îndrăgostiți și îi sfătuia să se căsătorească, deși în vremea aceea era interdicție", a explicat preotul Eugen Tănăsescu.

Căsătorie pentru o zi

 

De Valentine's Day, îndrăgostiţii din întreaga lume aleg să se căsătorească. Mulți, însă, aleg să o facă pentru o zi, iar cuplurile primesc un certificat care să le amintească de ceremonie.

„Dragostea nu se poate trăi o zi. Este, de fapt, un teatru ceea ce fac. O joacă comercială. Nu există căsătorie de o zi, așa cum nu există dragoste de o zi, viață de o zi", a spus Eugen Tănăsescu.

 

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22