Urmărește emisiunea live


Vâlcu: Amenințarea cu bombă nu e un accident. Să răspundă!

Val Vâlcu atrage atenția asupra modului în care autoritățile îi tratează pe cei care creează panică prin amenințări false cu bombe sau cu rachete.

Val Vâlcu a declarat, vineri, la Antena 3, că pedepsele ușoare pentru cei care se distrează lansând alarme false cu bombe sau rachete, așa cum s-a întâmplat chiar azi în București, conduc la înmulțirea unor astfel de alertări ale populației și autorităților. Jurnalistul atrage atenția că ar trebui ca judecătorii să fie mai aspri în asemenea cazuri care provoacă panică și pierderi economice. 

Citește și: Amenințare cu BOMBĂ, în Capitală. Rezultatul verificărilor

"Cum să îi încurajezi dacă nu îi sperii"

"Amenințarea teroristă făcută de diverși descreierați care cred că așa se răzbună sau fac o glumă dând un telefon, ar trebui mult mai grav sancționată. Să stea două, trei luni la răcoare! Bun, îi dă ulterior închisoare cu suspendare, dar cum să îi încurajezi dacă nu îi sperii pe cei care fac astfel de fapte ce duc la pierderi economice, turiștii nemulțumiți care vor spune că 'uite ce se întâmplă în București la un hotel de lux, mă scoate în pijama pe stradă'? Ar trebui să răspundă pentru că nu este o greșeală, nu este un accident să dai telefon să faci amenințări cu bombă, cu rachete. Poate judecătorii ar trebui să fie mai duri și să le trateze ca pe un act de terorism. Ăsta este un act de răspândire a terorii", a declarat Val Vâlcu la Antena 3.

Citește și: Amenințări cu bomba. Cât de ușor poate scăpa cel care a creat panica

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel