Val de reacții după decizia Danei Nălbaru. "La noi la școală nu se învață!"

Foto: Dana Nalbaru Facebook
Foto: Dana Nalbaru Facebook

Actriţă Dorina Chiriac a avut o reacţie vehementă pe Facebook referitoare la sistemul clasic de învăţământ, precum şi la "homeschooling". Mesajul său a venit în contextul deciziei Danei Nălbaru de a-și retrage fiica de la școală.

"Dacă ascendentul sistemului public de învățământ in fața homeschooling e "socializare", suntem pierduți. Când şi cum "socializează" copiii la şcoala publică? Stau nemişcați 50 de minute, după care sirena aia alarmantă îi scuipă afară din clase in pauze şi se bezmeticesc pe coridoare aruncându-se unii în alții agitați, ca să revină în clase s-o ia de la cap. Se cheamă interacțiune şi-atât. Apoi şcoala îi varsă puhoaie la sfârşitul cursurilor şi sunt târâți acasă sau la afterschool (altă şcoală, brr!, eventual cu aceeaşi învățătoare, prietenii ştiu de ce) unde fac 40 de exerciţii la mate, două compuneri la română, învață o poezie absurdă pe care o poți descifra doar cu DEX tu ca adult, apoi leşină pe cartoon network în cea mai bună variantă", a scris Dorina Chiriac pe reţeaua de socializare.

Striblea, după decizia cuplului Nălbaru-Bucur: Nu fiți ipocriți

"Pe la 7.00 p.m. se constituie grupuri de vreo 30 de părinți pe e-mail care descifrează teme, se întreabă ce au de adus la lucru manual că nici copiii cei mai atenți nu țin minte, ce revistă neobligatorie trebuie toți obligatoriu să cumpere, schimbă rețete. se pare că socializează părinții. fără rost, însă, căci nu constituie o reacție, deşi unii conştientizează necazul. Şi atunci se desprind părinți care au o reacție şi decid să-şi salveze copilul, că are prieteni si cunoştințe şi rude cu care să socializeze si sunt mii de cluburi de activități. şi îi pot oferi ei educație. cu profesori. Fără şcolarizare într-un sistem haotic şi criminal. părinții ăştia vor să îşi ducă copilul la şcoală. ar vrea. dar conştiința (şi conştiența) nu-i lasă. Eu sper să le iasă. Lăsați-i în pace. Nu vă iau nimic. Rămâne doar un corn cu lapte în plus. Ba mie îmi dau şi speranță", a adăugat ea.

[citeste si]

În final, actriţa a afirmat că "la şcoală la noi nu se învaţă", ci "se predă o căpiţă de materie peste capacitatea de operare a copilului".

"Dragi părinți, de fapt, faceți cu toții homeschooling. Copiii învață acasă, dacă învață. La şcoală la noi nu se învață. Se predă o căpiță de materie peste capacitatea de operare a copilului şi se dau teme multe. Pentru acasă. Homework is homeschooling here now. Copilul merge la şcoală doar ca să "socializeze", deci. Nu mai bine îl ducem noi undeva să se joace? P. S. Plăteşti meditator să învețe copilul acasă ce ar trebui să învețe la şcoală, şi nu ai contract declarat? E homeschooling. Şi e ilegal. Dublă greşeală", a adăugat Dorina Chiriac în final.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel