USR, proiect de desfiinţare a Secţiei Speciale de anchetare a magistraţilor, depus în Parlament

FOTO: Facebook / Stelian Ion
FOTO: Facebook / Stelian Ion

USR va depune în Parlament, săptămâna viitoare, un proiect pentru desființarea Secției Speciale de anchetare a magistraților, creată la comanda fostului președinte PSD Liviu Dragnea. Această secție este un instrument de intimidare a magistraților și de îngropare a dosarelor incomode de corupție.

"Deputatul USR Stelian Ion spune că funcționarea Secției Speciale este dovada că nimic nu s-a schimbat în intențiile PSD-ALDE: "SS merge cu motoarele turate pentru atingerea scopurilor în care a fost creată:

1. Să îngroape mari dosare de corupție. Săptămâna asta, SS a oprit procesele lui Viorel Hrebenciuc și Sebastian Ghiță și a blocat dosarul lui Alexander Adamescu, acuzat de dare de mită.

2. Să blocheze magistrați onești și curajoși. Șeful DNA Constanța, care a trimis în judecată personaje precum Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre, a fost acuzat de abuz în serviciu", se arată într-un comunicat transmis de USR.

"USR a depus anul trecut un proiect de transpunere a recomandărilor Comisiei de la Veneția, care prevede și desființarea Secției Speciale, criticată de instituțiile internaționale. Din păcate, proiectul a fost respins definitiv de PSD-ALDE, de aceea este nevoie de un nou proiect. Justiția trebuie să revină la cursul normal dinaintea asaltului dat de Dragnea pentru a scăpa de dosare penale. Modificările din Justiție și înființarea Secției sunt rezultatul disperării lui. Toate urmele lăsate de Dragnea trebuie să dispară. Chiar dacă Viorica Dăncilă dă semne că nu a înțeles nimic din votul de pe 26 mai având în vedere că susține în continuare existența Secției Speciale.

Noi vom folosi toate instrumentele pe care le avem la dispoziție pentru a o desființa", transmite Ion Stelian - USR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel