Urs lăsat în agonie pe marginea drumului în Harghita. Costel Alexe: Inadmisibil. Nu se poate aşa ceva!

urs
urs

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat că lipsa unui tranchilizant în cazul ursului lăsat în agonie pe o şosea din Harghita este inadmisibilă, mai ales că judeţul Harghita este unul în care şansele întâlnirii cu urşii sunt mari. 

"Situaţia asta, în care lipseşte tranchilizantul într-un judeţ unde şansele de a te întâlni cu un astfel de animal sunt mari, este inadmisibilă. Cum să nu ai o procedură în care să ai acces la acea doză în câteva minute? Nu poate fi tolerat aşa ceva. Astăzi am avut o întâlnire cu colegii din minister şi de la ANSVSA alături de care am demarat procedura de modificare a unei hotărâri de Guvern pentru a putea face comitete de urgenţe la nivelul judeţelor, ca astfel de cazuri să nu se mai întâmple", a declarat Costel Alexe la Antena 3. 

"Important este ca instituţiile statului din judeţe să îşi asume resposabilitatea, să nu mai fugă de răspundere şi să acţioneze. Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a asigura condiţii de viaţă bune pentru aceste animale fantastice, dar să avem şi măsuri de siguranţă pentru oameni", a mai spus ministrul Mediului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel