Urme de explozivi pe rămășițele umane. SUSPICIUNI de atentat

Comisia de anchetă a aviației civile egiptene a detectat urme de substanțe explozive pe rămășițele pământești ale victimelor avionului EgyptAir pe ruta Paris-Cairo. Avionul s-a prăbușit în estul Mediteranei pe 19 mai.

Comisia de anchetă a transmis Parchetului rapoartele medicilor legiști, a indicat ministerul într-un comunicat. Conform legii în vigoare, procurorul este sesizat 'dacă devine clar, în opinia comisiei de anchetă, că există suspiciuni privind originea criminală a accidentului'.

Avionul Airbus A320, care efectua un zbor Paris-Cairo, a dispărut brusc de pe radare pe 19 mai, în jurul orei 00:29 GMT (03:29 ora locală), înainte de a se prăbuși în apele Mediteranei între insula Creta și coasta de nord a Egiptului, cu 66 de oameni la bord, din cauze încă necunoscute. Analiza înregistratorului de voce a confirmat tentativa de stingere a unui incendiu la bord înaintea prăbușirii în mare, scrie Agerpres.

Anchetatorii francezi privilegiază ipoteza unui incident tehnic, în timp ce autoritățile egiptene înclină spre ipoteza teroristă.

Accidentul s-a produs la aproape șase luni după ce un avion de pasageri rus a explodat la scurt timp după decolarea din stațiunea Sharm el-Sheikh, din peninsula Sinai. Toate cele 224 de persoane aflate la bord și-au pierdut viața. Organizația Statul Islamic a revendicat doborârea aparatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel