Uraganul Irma face ravagii. Video. Și-a modificat traectoria

Uragan
Uragan

După ce a provocat numeroase distrugeri în centrul și estul Cubei, uraganul Irma, cu rafalele sale de vânt de peste 200 km/h, a început sâmbătă seară să se îndrepte spre Florida, conform autorităților cubaneze, citate de AFP. El și-a schimbat traectoria, astfel că va cruța orașul Miami. 

Începând de la ora locală 18,00 (22,00 GMT), ochiul uraganului, localizat la mai puțin de 100 km nord de stațiunea Varadero (centru-vest), a luat direcția nord-vest și a început să se îndepărteze de coastele cubaneze, a anunțat meteorologul cubanez Jose Rubeira la televiziunea de stat, confirmând ultimul raport al Centrului Național pentru Uragane (NHC) din SUA. 

 

Spre ora 00,00 (04,00 GMT), ochiul uraganului Irma ar urma să se afle în mijlocul strâmtorii Florida iar acesta ar putea lovi coastele Floridei în jurul orei 06,00 (10,00 GMT) duminică, a adăugat el. 

Până duminică după-amiaza, Havana și provinciile vecine Mayabeque și Artemisa, din vestul țării, ar urma să suporte în continuare efectele Irma, cu o puternică hulă și valuri de până la opt metri. 

Apărarea civilă a plasat cele trei provincii în starea de alarmă, nivelul maxim al dispozitivului de alertă cubanez. 

Irma, acum de categorie 3, este primul uragan de o asemenea forță al cărui ochi a lovit direct insula din 1932. Potrivit autorităților cubaneze, el a "afectat grav" provinciile centrale Camagüey și Ciego de Avila în ultimele 24 de ore, și în special șirul de insulițe turistice ale acestora ("cayos"), de-a lungul litoralului, care rămâneau rupte de lume sâmbătă seara. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel