Uniforma școlară ar putea deveni obligatorie. Inițiativa aparține părinților

POLITISTI - PROTEST - BUCURESTI
POLITISTI - PROTEST - BUCURESTI

Coaliția de guvernare a susținut, marți,  inţiativa introducerii ţinutei obligatorii în şcoli, cu menţiunea că decizia rămâne la latitudinea comitetelor şcolare şi a părinţilor. Totuşi, preşcolarii şi elevii care provin din familii cu venituri mici vor primi fonduri pentru achiziţionarea uniformelor.

Guvernul a formulat în şedinţa de marţi, un punct de favorabil iniţiativei legislative depuse de un grup de parlamentari ai PDL, UDMR şi ai minorităţilor naţionale privind introducerea ţinutei şcolare obligatorii în învăţământul general, liceal, profesional obligatoriu de stat şi privat.

"Proiectul de lege lasă la iniţiativa comitetelor şcolare, în urma consultării cu părinţii, stabilirea identităţii şcolare sau introducerea de uniforme pentru elevii din acele unităţi şcolare, în ideea de a avea o identitate şcolară foarte bine clarificată şi un tratament egal faţă de toţi elevii", a susţinut purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Acesta a precizat că şcolile vor putea alege între introducerea unei ţinute obligatorii sau a unor "elemente de identificare" pentru elevi.

"Şcolile au libertatea în alegerea formei de identificare vestimentare. Poate fi o uniformă, pot fi elemente de uniformă, un sacou, un anumit pantalon, o anumită ţinută, deci nu este unfiorma standard impusă ca atare. Obligativitatea este de a introduce elemente de identificare", a arătat Dan Suciu.

Problema introducerii uniformelor școlare în școli a mai fost dezbatută și anul trecut în Parlament, aceasta fiind respinsă în Senat și de membrii Opoziției.

Citește și:

Legea uniformelor în școli, respinsă de Senat

Introducerea uniformelor în şcoli și licee, respinsă de Senat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel