UNICEF: Peste 43.000 de copii au fost afectaţi de furtuna din Filipine

Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a informat că devastatoarea furtună tropicală Washi a afectat viaţa a 43.000 de copii din Filipine. Aproximativ 14.000 de minori se află în centrele de evacuare.

Autor: Anca Murgoci

UNICEF pregăteşte un plan care să răspundă nevoilor de bază ale famiilor afectate. Una dintre chestiunile cele mai importante este legată de apă şi canalizare. De asemenea, autorităţile internaţionale sunt interesate de sănătatea şi alimentaţia celor mici (mai ales pentru copiii sub cinci ani).

Potrivit CNN, inundaţiile provocate de furtună au dus la 957 de morţi şi 49 de dispăruţi, conform bilanţului organismului naţional de prevenţie a catastrofelor pe insula Mindanao. Fondul Internaţional va ajuta oamenii afectaţi cu apă potabilă, săpun, periuţe de dinţi, corturi, vitamina A pentru mame şi nou-născuţi şi jucării pentru cei mici.

Cei mai afectaţi au fost locuitorii aşezămintelor sărace de pe coastă, surprinşi în timpul somnului şi purtaţi de valuri în larg.

Insulele Filipine sunt afectate anual de circa 20 de furtuni tropicale şi taifunuri. Însă cea mai mare parte ating nordul ţării, ceea ce explică de ce locuitorii din Mindanao (care se află în sud) nu erau pregătiţi, conform autorităţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel