Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Ungaria va fora în Marea Nordului. România, blocată de ecologiștii lui Soros

DCNews Team / 15 dec 2013 / 16:27
Sondă petrol
Sondă petrol

În timp ce România este divizată de campaniile ecologiștilor anti-Pungești sau anti-Roșia Montană, care îi fac extrem de atenți pe potențialii investitori, gigantul petrolier din Ungaria - MOL - va fora la mare adâncime în Marea Nordului și Kazahstan, de unde va obține cantități impresionante de petrol și gaz. În aceeași perioadă, majoritatea ONG-urilor finanțate de miliardarul american de origine mahiară - George Soros - alimentează campaniile ecologiștilor din România.

Vezi și: EXCLUSIV: ONG-urile anti-Roșia Montană care au confirmat că sunt finanțate de Soros

Giganții petrolieri MOL - din Ungaria - și Wintershall - din Germania - au semnat un acord prin care compania ungară a cumpărat participațiuni în 14 câmpuri de petrol offshore din Marea Nordului, autorizate inițial de nemți. Acordul a fost semnat în data de 13 decembrie, la Budapesta, și este prevăzut să fie finalizat la începutul lui 2014, mai multe reglementări aflându-se în curs de aprobare.

Mai importantă decât tranzacția de 375 de milioane de dolari este achiziția pe care a făcut-o MOL, una de o importanță istorică, scrie site-ul fundației Jamestown.

Participațiunile proaspăt achiziționate de MOL variază între 20 și 50 de procente interes de lucru.

Tranzacția acoperă rezervele dovedite - de 28 de milioane de barili de petrol brut de bună calitate, plus alte eventuale resurse. Producția MOL din Marea Nordului este prevăzută să se adauge celei de 1 milion de barili echivalent petrol pe zi - producția totală a MOL preconizată pentru 2014. În 2015, producția ungurilor se va ridica la 6 milioane de barili pe zi, în timp ce în 2018-2019, MOL va ajunge la 16-18 milioane de barili echivalent petrol pe zi produși.

Extrag și din Kazahstan

Un alt domeniu de investiții ospitalier pentru MOL este Kazahstan. Acolo, ungurii investesc în mai multe blocuri de petrol și gaze aflate pe uscat, în colaborare cu Kazmunaigaz Exploration & Production. MOL a investit aproximativ 350 de milioane de dolari, până în acest moment, în cele două proiecte care necesită sonde pentru foraj adânc de explorare. Rezervele sunt estimate la 240 de milioane de barili de petrol - pentru Nord Karpovsk - și 200 de milioane de barili de petrol - pentru Fedorovsk.

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25