Eric Fournier, ambasador înlocuit de Macron. Ungaria îl decorează

Peter Szijjarto l-a decorat pe Eric Fournier
Peter Szijjarto l-a decorat pe Eric Fournier

Ungaria l-a decorat pe ambasadorul francez Eric Fournier, care a fost înlocuit de Macron după ce l-a lăudat pe Orban.

Ungaria l-a decorat vineri pe ambasadorul Franţei la Budapesta, Eric Fournier, la scurt timp după ce diplomatul a fost înlocuit de preşedintele francez Emmanuel Macron pentru că a lăudat politica privind migraţia a premierului ungar Viktor Orban, relatează Reuters.

Ministerul de Externe ungar a anunţat că Eric Fournier a primit Crucea de Comandor al Ordinului de Merit a Ungariei pentru eforturile sale în promovarea relaţiilor între cele două ţări. Decoraţia i-a fost acordată de preşedintele Janos Ader, care are un rol în mare parte ceremonial în politica ungară.

Înlocuit pentru difuzare de informaţii confidenţiale

Preşedintele Emmanuel Macron l-a înlocuit pe Fournier la sfârşitul săptămânii trecute după difuzarea unor informaţii confidenţiale în presă în care emisarul francez laudă politica faţă de migraţie a liderului ungar Viktor Orban. În nota confidenţială din 18 iunie, adresată biroului lui Macron şi publicată de site-ul de investigaţie Mediapart, Fournier a declarat că Ungaria este un 'model' privind abordarea faţă de migranţi iar acuzaţiile de populism împotriva lui Orban sunt fabricaţii mass-media.

La înmânarea decoraţiei, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a declarat că este reconfortant să vadă că unii diplomaţi au reuşit să-şi păstreze simţul raţiunii în timpul dezbaterilor politice deseori emotive din Europa, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul guvernului ungar. El a mai spus că Budapesta, unul dintre cei mai mari adversari ai imigraţiei în Europa, are nevoie de aliaţi şi că Fournier este un 'prieten' al Ungariei.

La rândul său, Fournier a afirmat că a dorit să explice Parisului cum stau de fapt lucrurile în Ungaria, pe măsură ce a reuşit să le cunoască, încercând să elimine concepţiile greşite, despre care a afirmat că au învăluit ţara în mister. El a mai spus că trebuie să lupte pentru a face mai bine cunoscută poziţia Ungariei într-un mediu în care, în opinia sa, statele sunt catalogate în categorii rigide.

Vezi şi: Ambasadorul Franței, înlocuit de Macron. Declarații confidențiale pro-Orban

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel