Ambasadorul Franței, înlocuit de Macron. Declarații confidențiale pro-Orban

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, l-a înlocuit în weekend pe ambasadorul ţării sale în Ungaria după difuzarea unor informaţii confidenţiale în presă în care emisarul francez laudă politica faţă de migraţie a liderului ungar Viktor Orban, relatează luni Reuters.

Pascale Andreani a fost numit deja noul ambasador al Franţei la Budapesta şi îl înlocuieşte pe Eric Fournier, care va prelua alte funcţii, se arată într-un decret publicat sâmbătă în Monitorul Oficial.

În nota confidenţială din 18 iunie, adresată biroului lui Macron şi publicată de site-ul de investigaţie Mediapart, Fournier a declarat că Ungaria este un "model" care face faţă migranţilor şi acuzaţiile de populism împotriva lui Orban sunt fabricaţii mass-media.

Fostul ambasador a scris de asemenea că media franceze care acuză Ungaria de antisemitism urmăresc să distragă atenţia de la "adevăratul antisemitism" provenit de la "musulmanii din Franţa şi Germania".

Întrebat vineri despre această notă, Macron a declarat că nu împărtăşeşte vederile ambasadorului şi că nota confidenţială nu reprezintă politica oficială franceză.

"Dacă acest ambasador ar fi spus acest lucru în mod public, el ar fi fost demis imediat", a spus Macron într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

Macron, un eurofil fervent, l-a acuzat pe Orban precum şi pe alţi lideri est-europeni că nu respectă valorile democratice şi refuză să primească migranţi.

La rândul său, prim-ministrul ungar a declarat că cei care critică poziţia sa dură faţă de migraţie aparţin vechii gărzi ineficiente a Europei. Anul trecut, el l-a numit pe Marcon un "copil nou" fără un început promiţător.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel