Unde te poți ruga pentru izbăvirea de patimi, farmece şi blesteme. Locul are și o icoană făcătoare de minuni

Scutaru Cristina / 13 feb 2020 / 08:41 Salveaza PDF Comentarii

Există un loc în România unde unde te poți ruga pentru izbăvirea de patimi, farmece şi blesteme. Sfântul lăcaş are și o icoană făcătoare de minuni.

Vorbim despre Biserica Zlătari, situată pe Calea Victoriei, fostul Pod al Mogoşoaiei, între străzile Stavropoleos şi Lipscani, în apropierea Muzeului Naţional de Istorie a României, într-o zonă încărcată de vestigii ale Bucureştilor de altădată. Sfântul loocaş are în prezent două hramuri: Naşterea Maicii Domnului (8septembrie) şi Sfinţii Mucenici Ciprian şi Iustina (2 octombrie).

Icoană a Maicii Domnului, făcătoare de minuni

 

În biserica Zlătari se află, din anul 1790, fragmente din moaştele Sf. Sfinţit Mucenic Ciprian. Acesta a fost mare vrăjitor în Antiohia Pisidiei, dar cunoscând puterea lui Hristos, prin credinţa şi curăţia sufletească a fecioarei Iustina, s-a convertit la creştinism. A slujit ca preot şi episcop al Bisericii şi s-a învrednicit de cununa sfinţeniei, primind moarte martirică în cetatea Nicomidiei, la 2 octombrie 304, împreună cu fecioara Iustina şi cu dreptul Teoctist. Mulţi închinători vin să-i ceară ajutorul pentru izbăvirea de patimi, de farmece şi de blesteme.


De asemenea, în sfântul lăcaş se află o icoană a Maicii Domnului, făcătoare de minuni, aşezată spre venerare în firida din latura de sud-est a naosului.


Giuvaierul spiritual al Zlătarilor inspiră zilnic duhul rugăciunii, iar comunitatea credincioşilor de aici, însufleţită de bucuria credinţei, desfăşoară programe culturale, educaţionale şi social-filantropice care cultivă, în lumea grăbită a oraşului, semne de speranţă şi solidaritate.

La înfrumuseţarea slujbelor participăşi Corala Cantate Domino, formată din artişti profesionişti.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25