Un veteran de război este cel mai în vârstă alegător din Botoșani. Pentru ce a votat la 105 ani. "Un exemplu de înțelepciune"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Cel mai în vârstă alegător din județul Botoșani are 105 ani.

Cel mai în vârstă alegător din judeţul Botoşani are 105 ani. Este vorba despre Panait Mitel, din localitatea Tudora. Bărbatul are o poveste de viață impresionantă. A luptat în Al Doilea Război Mondial şi a fost prizonier în lagărele ruseşti. Timp de şapte ani a fost plecat din România, dar s-a întors mai puternic şi cu o dragoste mai mare faţă de ţara sa. La alegerile prezidenţiale de anul trecut, el a mers la secţia de votare, dar în acest an a cerut urna mobilă pentru că se mai simte la fel de bine.

"Am votat pentru binele României. (...) Sunt bucuros că am ajuns atâţia ani şi am trecut prin tot războiul şi prin toate necazurile. Am trecut prin toate... Şi prizonier... ", a spus Panait Mitel, potrivit Agerpres.

"Un exemplu"



"Suntem bucuroşi că îl avem printre noi la această vârstă, la 105 ani, şi sper că mai venim şi data viitoare. E un exemplu.", a spus Mărioara Viorica Cucu, reprezentantul secţiei de votare din Tudora.

"Sunt de 30 de ani aici lângă el. A fost un exemplu de înţelepciune. Sfaturi permanente a avut bune. Calmitatea lui nu o are nimeni. Nu am cunoscut aşa oameni pe unde am mers. Vă spun sincer că mi-a dat tărie în foarte multe situaţii delicate, să merg înainte şi să înving. El a fost cel care ne-a îndemnat permanent să votăm, pentru că este important pentru România. Chiar dacă el nu spune multe cuvinte, atât de mult ce trăieşte aceste clipe... Inimaginabil! Acum, la Ziua României, el se închină de două ori pe zi şi la rugăciunea de dimineaţă a făcut semnul crucii şi a zis 'Doamne, ajută România!', prima dată, înainte de a spune Tatăl Nostru şi rugăciunile dimineţii. Vă gândiţi cât de mult ţine la ţărişoara asta? Dacă ar ţine toată lumea, o jumătate din politicienii noştri dacă ar ţine la fel... El a suferit pentru reîntregirea ţării, pentru popor, pentru familie şi pentru toţi românii.", susţine Lixioara Mitel, nora bătrânului.

Panait Mitel a avut şase copii, iar în prezent doar trei dintre aceştia mai sunt în viaţă. După ce s-a întors din război, botoşăneanul a lucrat ca silvicultor, iar viaţa în natură este considerată unul dintre factorii care i-au generat această longevitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel