EXCLUSIV  Moșteanu, declarație BOMBĂ. Ce MINISTERE vrea USR PLUS: Vă ASIGUR! Nu venim să ajutăm PNL, ci să guvernăm!

Tăierea sporurilor, amânată
Tăierea sporurilor, amânată

Ionuț Moșteanu a vorbit, în exclusivitate pentru DC NEWS, despre ministerele pe care le vrea USR PLUS, în viitorul Guvern. 

Întrebat ce ministere și-ar dori USR PLUS să obțină în viitorul Guvern și pe ce ministere crede că ar avea o competență mai mare, Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, a declarat, în exclusivitate pentru DC NEWS, că:

"E încă o discuție în curs în partid, în USR PLUS. Avem discuțiile noastre interne și urmează ca la finalul săptămânii să începem și discuțiile cu președintele și cu celelalte partide. Așteptăm cifrele finale. Discuția nu o să fie despre cum se împarte cașcavalul, ci despre unde punem cei mai buni oameni pe care-i are unul dintre cele trei partide care participă la guvernare. Avem câțiva oameni buni, avem câteva opțiuni, dar e prea devreme acum să spun că vrem asta, una sau alta.

Vrem să fie o discuție și un parteneriat corect. USR PLUS nu vine să ajute PNL la guvernare, USR PLUS vine să guverneze cu PNL și UDMR. Vom fi 3 parteneri care trebuie să fim tratați corect și echilibrat în viitoarea coaliție de guvernare. Mai mult nu pot să vă spun, pentru că nu am decis, e prea devreme".

Totuși, la ce Ministere speră. "Nu că turismul și cultura nu ar fi importante, dar..."

"Sunt diverse scenarii. Din nou, sunt unele ministere cu o importanță majoră în desfășurarea actului de guvernare și unele cu importanță un pic mai mică. Nu că nu ar fi importante turismul și cultura pentru români, însă nu poți influența dramatic și pe termen scurt bunul mers al țării, pentru că intrăm într-un alt complicat.

Va veni un an în care pandemia nu pleacă nicăieri, nu pleacă brusc nicăieri, va fi un an în care resursele bugetare vor fi limitate și va trebui să ne concentrăm foarte mult pe partea de finanțe, de economie și aici va fi discuție pe partea de fonduri europene bineînțeles, că acolo trebuie o reformă rapidă și vom veni zilele viitoare chiar cu câteva propuneri de reorganizare a modului în care funcționează ministerul și legătura între ministerul fondului și celelalte ministere. 

Ori asta trebuie să fie prioritățile, discuțiile și vom pune acolo cei mai buni oameni pe care-i avem, vă asigur de asta!", a mai spus Moșteanu, pentru DC NEWS.

Prin urmare, ne așteptăm, astfel, ca USR PLUS să vrea Ministerul Sănătății, Ministerul de Finanțe sau Ministerul Economiei și să solicite o modificare majoră la Ministerul Fondurilor Europene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel