Un tată i-a construit fiului un schelet robotic pentru a-l ajuta să meargă

Pexels
Pexels

Un inginer în robotică i-a construit fiului său imobilizat în scaunul rulant un schelet robotic, care îl ajută să meargă. 

Un tată i-a construit fiului său un exoschelet care să îi permită copilului să meargă. Tatăl este inginer în domeniu roboticii, pe numele său Jean-Louis Constanza, fiul său de 16 ani, Oscar, având o serie de deficiențe fizice care îl împiedică să meargă, scrie BBC

Oscar se folosește de un scaun rulant pentru a se deplasa. Dacă dorește să meargă, este de ajuns să spună „Robot, ridică-te”, pentru ca scheletul său să se ridice cu tot cu el în 2 picioare. Jean-Louis este co-fondatorul companiei care produce costumul robotic, invenție care le permite paraplegicilor să meargă pentru câteva ore în  fiecare zi. 

Exoscheletul poate oferi independență

„Este ceva nou pentru mine, deoarece înainte, când voiam să merg aveam nevoie de ajutor. Acum nu mai depind de acel ajutor, așa că mă pot simți independent”, a spus Oscar. 

Astfel de costume sunt folosite în spitale și centre de recuperare din diferite țări, dar nu este încă disponibil pentru uzul cotidian. Prețul unui prototip este de 150.000 de euro. Inginerii companiei consideră că un exoschelet pentru uzul de zi cu zi ar trebui proiectat pentru a fi mult mai ușor. 

„Fiul meu, Oscar, mi-a spus într-o zi - tată ești inginer în robotică, de ce nu faci un robot care să ne permită să mergem?”, a declarat Jean-Louis Constanza.

Roboți pentru activitățile în natură

Conform The Verge, Boston Dynamics nu este singura companie care produce roboți patrupezi. Firma chineză Unitree Robotics face acest lucru de ani întregi, iar în acest weekend compania a lansat cea mai nouă creație: Unitree Go1. Robotul patruped este foarte ieftin pentru complexitatea sa, începând de la 2.700 dolari bucata (n.r., robotul Spot al Boston Dynamics începe de la 74.500 dolari).

Care este scopul Go1? Ei bine, în videoclipul promoțional se arată cum robotul este pus să facă treburi folositoare cum ar fi „urmărirea unei persoane la alergat” și „cărarea unei singure sticle cu apă”. Chiar dacă nu este atât de practic să ai un robot care-ți cară telefonul și portofelul când ieși în oraș, unii oameni ar putea fi interesați pentru a se da mari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel