Un stat australian interzice folosirea zvasticii pe fondul violențelor antisemite

Sursă foto: Pexels (Ben Mack)
Sursă foto: Pexels (Ben Mack)

Un stat din Australia se confruntă cu mai multe incidente violente cu tentă antisemită, astfel a interzis folosirea zvasticii. 

Victoria a devenit primul stat din Australia care a interzis în mod special afișarea svasticii naziste. Conform unei noi legi, persoanele care prezintă intenționat simbolul riscă până la un an de închisoare sau o amendă de 22.000 de dolari australieni.

Premierul victorian Dan Andrews a spus că „nimeni nu are dreptul să răspândească rasismul, ura sau antisemitismul”. La fel ca multe locuri la nivel global, Australia a cunoscut o creștere bruscă a incidentelor antisemite în ultima vreme.

Alte trei state vor adopta simbolul în viitorul apropiat

Victoria are deja legi împotriva discursului instigator la ură, dar statul a fost criticat pentru că are ”lacune”. Un impuls pentru reformă s-a intensificat în 2020, când un cuplu a ridicat un steag cu svastică deasupra casei lor, înfuriind comunitatea locală.

Oficialii de stat au numit noua legislație un ”moment de mândrie”. Alte trei state au spus că vor introduce legi similare, conform informațiilor BBC

”Simbolul nazist glorifică una dintre cele mai urâte ideologii din istorie, expunerea sa publică nu face altceva decât să provoace dureri și diviziuni suplimentare”, a declarat procurorul general din Victoria, Jaclyn Symes, într-un comunicat. 

Există derogări pentru afișarea simbolului în contexte istorice, educaționale și artistice. Poate fi folosit și în contexte religioase hinduse, budiste și jainiste, așa cum a fost de milenii.

”Simbolul nazismului nu va găsi niciodată un port sigur”

Oamenii vor fi urmăriți penal doar dacă sfidează o primă cerere de eliminare a simbolului. Președintele Comisiei Anti-Defăimare, Dvir Abramovici, care a făcut campanie pentru lege, a numit-o o ”lovitură fulgerătoare” pentru mișcarea neo-nazistă.

”În timp ce națiunea noastră se confruntă cu influența profundă a unei mișcări care renaște și care furnizează o agendă periculoasă și dezumanizantă, acest parlament a declarat că simbolul nazismului nu va găsi niciodată un port sigur în statul nostru”, a spus Abramovici pentru Australian Broadcasting Corporation.

Numărul de incidente antisemite din întreaga lume a crescut dramatic anul trecut, potrivit unui studiu al Universității din Tel Aviv. Australia a avut 88 într-o singură lună, stabilind un record național.

În 2020, șeful serviciilor de informații din Australia a avertizat despre o „amenințare reală” la adresa securității țării din partea neonaziştilor. El a spus că ”celule mici” ale extremiștilor de dreapta se întâlnesc regulat pentru a saluta steaguri naziste și a împărtăși ideologia lor.

De când a început pandemia, sindicatele și alții au acuzat, de asemenea, grupuri de extremă-dreapta că se ”infiltrează” în proteste mari la adresa carantinei și a altor restricții.

Noua lege va intra în vigoare în șase luni.

Berlinul interzice steagurile ucrainene și rusești în timpul comemorării celui de-al Doilea Război Mondial

Autoritățile din Berlin au interzis să arboreze steaguri rusești și ucrainene în apropierea monumentelor memoriale ale orașului în acest weekend, când oamenii comemorează cea de-a 77-a aniversare de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, potrivit Politico.

„Actul de amintire, precum și respectul pentru memoriale și monumente trebuie păstrate pe fondul actualului război de agresiune al Rusiei în Ucraina. Războiul nu trebuie lăsat să se răspândească dincolo de discursul democratic în conflictele sau argumentele de la Berlin”, a declarat vineri poliția din Berlin într-o declarație. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel