Un start-up din Japonia lansează o motocicletă zburătoare

A.L.I. Technologies - Un start-up din Japonia lansează o motocicletă zburătoare
A.L.I. Technologies - Un start-up din Japonia lansează o motocicletă zburătoare

Un start-up nipon a lansat o motocicletă zburătoare. 

Un start-up japonez speră să-i convingă pe șoferi să-și schimbe mașinile cu un hoverbike (sau motocicletă zburătoare), care ajunge la un preț de 680.000 de dolari. Ediția limitată XTurismo de la ALI Technologies a fost pusă în vânzare în Japonia, în cursul acestei săptămâni, miercuri, relatează BBC

Gigantul electronic Mitsubishi și fotbalistul Keisuke Honda sunt doi susținători ai companiei din Tokyo. ALI Technologies spune că prototipul poate zbura timp de 40 de minute cu o viteză de până la 100 km/h cu o singură încărcare.

200 de prototipuri vor fi lansate pe piață

Compania își propune să producă 200 de hoverbike de 300 kg (pentru un singur pilot până la jumătatea anului 2022. Fiecare este echipat cu un motor convențional și patru motoare alimentate de baterii.

„Până acum, oamenii au ales să se deplaseze pe sol, iar acum pot ajunge pe cer”, a spus directorul executiv al ALI Technologies, Daisuke Katano, adăugând: „Sperăm să oferim o nouă metodă de mișcare”.

Supraaglomerarea este o mare problemă pentru cei 13,5 milioane de locuitori din Tokyo. Orașul high-tech este cea mai populată zonă metropolitană din lume. Dar legile actuale interzic unor astfel de motociclete să zboare peste drumurile aglomerate ale Japoniei. Katano speră ca echipele de salvare le vor folosi pentru a ajunge în zone inaccesibile.

Mașinile zburătoare vor fi realitate până-n 2030

Mașinile zburătoare vor deveni o realitate în marile orașe din toată lumea până la sfârșitul acestui deceniu, conform spuselor unui producător de autovehicule. Reprezentanții producătorului mai spun că noile autovehicule vor elimina aglomerația din trafic și vor reduce emisiile. 

Hyundai a făcut investiții serioase în mobilitatea urbană aeriană. „Considerăm că este o parte a viitorului. Va dura puțin până vom reuși să punem totul pe picioare”, a spus Michael Cole, CEO al branșei europene a Hyundai. 

„Credem că până la sfârșitul decadei, sigur, mobilitatea urbană aeriană va oferi oportunități de eliberare a orașelor de aglomerație și vor ajuta cu emisiile, fie că este vorba despre transportul în oraș sau între orașe. Este parte a soluțiilor noastre de viitor, ce oferă soluții inovative, smart și mobile”, a explicat Cole. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel