Un soldat de 20 de ani și-a pierdut viața după ce s-a antrenat în timpul unui val de căldură. Superiorii au refuzat să amâne exercițiul

Foto: Pixabay, de mohamed_hassan
Foto: Pixabay, de mohamed_hassan

Un soldat a murit în urma unui antrenament intens în timpul unui val de căldură. 

Un soldat a murit după ce s-a antrenat în timpul unui val de căldură record, după ce armata a refuzat să anuleze un exercițiu de antrenament fizic. Armata a confirmat că Sapper Connor Morrison, din Regimentul 23 de Ingineri Parașutisti, cu sediul în Woodbridge, Suffolk, a murit pe 23 iulie. Sapper Morrison avea 20 de ani și era din Renfrewshire, lângă Glasgow.

Tânărul s-a prăbușit în timp ce participa la un antrenament pe 21 iulie în East Anglia, înainte de a muri două zile mai târziu.

O investigație este în curs de desfășurare cu privire la circumstanțele decesului său, fiind implicate Poliția din Suffolk, Executivul pentru sănătate și siguranță și Autoritatea de siguranță a apărării. Este de așteptat să urmeze o anchetă care va stabili cauza morții.

Foștii camarazi i-au adus un omagiu

Un purtător de cuvânt al armatei a declarat: „Cu tristețe confirmăm moartea lui Sapper Connor Morrison din Regimentul 23 de Ingineri Parașutisti, pe 23 iulie 2022.

„Gândurile noastre sunt către familia și prietenii lui Sapper Morrison în acest moment dificil și cerem ca intimitatea lor să fie respectată. Întrucât moartea lui este investigată, ar fi inadecvat să comentem în continuare.”

Efectivul de cadeți a armatei West Lowland Battalion, din rândul cărora Sapper fusese membru înainte de a se alătura armatei, i-a adus un omagiu. Într-o postare, se spunea: „Batalionul a fost întristat să audă despre moartea tragică a fostului cadet Balaklava CSM Connor Morrison ieri. Connor era un tânăr foarte apreciat și respectat, care a fost membru al detașamentului nostru Erskine timp de cinci ani, plecând în 2020. El a atins viețile multor instructori și cadeți adulți ai noștri în timpul petrecut în ACF și va fi amintit de mulți ca un tânăr carismatic și entuziast. Va fi tare dor de el. Condoleanțele noastre sunt alături de familia și prietenii lui în această perioadă dificilă”.

Cinci soldați au murit în 21 de ani din cauza căldurii

The Sun, citat de Daily Mail, a raportat anterior că un soldat s-a prăbușit și mai târziu a murit în timp ce făcea un exercițiu de antrenament fizic, la două zile după ce Marea Britanie a înregistrat temperaturi record de 40,3 grade Celsius luna trecută. O sursă a declarat ziarului că exercițiul a avut loc „în ciuda avertismentului de vreme”, iar regimentul în care se afla soldatul „a continuat pregătirea fizică”.

Armata a transmis ziarului că antrenamentul a avut loc dimineața devreme, cu mult înainte de valul de căldură, iar condițiile se încadrează în regulile de siguranță pentru căldură și umiditate. Potrivit datelor Ministerului Apărării, între ianuarie 2000 și august 2021, numărul personalului Forțelor Armate care au murit din cauza căldurii în exerciții de antrenament este de cinci.

Aceasta este comparată cu 29 de decese în accidente de aviație, 22 de decese în transportul terestru și 17 incidente cu incendii reale. Cu toate acestea, Forțele Armate au fost atacate în ultimii ani din cauza unui număr de incidente în exercițiile de antrenament legate de căldură ridicată. Un total de 20 de soldați britanici au murit în Brecon Beacons din 1984, dintre care majoritatea urmau un antrenament epuizant SAS la acea vreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel