Un reputat medic din Satu Mare A MURIT. Fostă colegă: Așa ar merita să-i fie cinstită memoria

Un reputat medic din Satu Mare a încetat din viață. 

Șeful Secției de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, dr. Iosif Szilagyi, a murit la vârsta de 66 de ani. Medicul a fost, de asemenea, director medical al Spitalului Județean de Urgență în perioada 2001-2005 și șeful Centrului de Diabet, încă din anul 1997.

Fostul manager al Spitalului Județean Satu Mare, Marcela Papici, a făcut anunțul pe Facebook.

„Vestea că domnul doctor Szilagyi a decedat a căzut ca un trăznet! Comunitatea sătmăreană, Spitalul Județean, dar mai ales pacienții dânsului au pierdut imens! A fost unul dintre puținii medici sătmăreni care desfășura studii clinice, aducătoare de importante beneficii financiare spitalului! În fiecare an, de Ziua Mondiala a Diabetului, era motorul evenimentului în care erau testați gratuit peste 1000 de sătmăreni.

A coordonat Programul Național de Diabet prin care pacienții erau tratați gratuit. În 2016, când am renovat secția de diabetologie, era atât de încântat! Refăcusem circuitele pentru partea de studii clinice și pentru spitalizarea de zi! Era șeful de secție ce știa absolut tot ce se întâmplă în sectie. Își cunoaștea și sprijinea, mereu, colegii!”, a scris Marcela Papici. 

Fostul manager a propus ca o secție a spitalului sau un eveniment să poarte numele doctorului Szilagyi.

„Nu știu în ce condiții se acordă numele cuiva unei secții a spitalului sau unui eveniment, dar dr. Szilagyi ar merita să-i fie astfel cinstită memoria! N-am apucat niciodată să-i mulțumesc pentru întregul sprijin de care m-am bucurat, din partea dansului, cât am fost manager SJU și pentru cât de multe m-a învățat!

Acum îmi sună în urechi melodia din Pantera Roz. Aceasta era melodia pe care o auzeai în telefon, când îl sunai, până îți răspundea! Fie-i țărâna ușoară! Odihnă veșnică, domnule doctor!”, a mai scris Marcela Papici.

Vestea ca domnul doctor Szilagyi a decedat a cazut ca un traznet! Comunitatea satmareana, spitalul judetean dar mai ales...

Publicată de Papici Marcela pe Joi, 17 septembrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel