Urmărește emisiunea live


Un râu din Elveţia, colorat în verde fosforescent de activişti ecologişti

Râul care străbate Zurich, cel mai vechi oraş din Elveţia, a fost colorat marţi în verde fosforescent, în urma unei acţiuni spectaculoase, revendicată de organizaţia Extinction Rebellion (XR), care a dorit să protesteze astfel faţă de distrugerea ecosistemului mondial, relatează AFP.

Rébellion Extinction Zurich a colorat Limmat în verde, a indicat pe Facebook filiala din Zurich a acestei reţele internaţionale de nesupunere civică climatică, lansată în octombrie 2018 în Marea Britanie.

După cum reiese din imaginile publicate de organizaţie pe site-ul său, activiştii au sărit în apa colorată în verde intens şi au simulat că sunt morţi.

XR doreşte să atragă atenţia asupra iminentei prăbuşiri a ecosistemului şi asupra sistemului toxic în care ne regăsim, a precizat organizaţia adăugând că această culoare este dată de uranină, o substanţă total inofensivă a cărei toxicitate este echivalentă cu sarea de bucătărie.

Alertată de apelurile telefonice, poliţia din Zurich a trimis la faţa locului o echipă pentru a stabili dacă există un risc pentru populaţie, a indicat instituţia într-un comunicat.

Organizaţia XR a anunţat acţiuni similare în mai multe oraşe elveţiene, în perioada 9 - 20 septembrie.

În Elveţia, ca şi în alte ţări europene, acţiuni de protest pentru climă au fost desfăşurate în mod regulat în cadrul unor mişcări cetăţeneşti, organizate în special de tineri. O manifestaţie naţională este prevăzută pentru data de 28 septembrie în Berna, cu puţin timp înainte de alegerile parlamentare, notează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel