Pacient transportat într-un sac la morgă, deși era VIU

Sursă foto: Pexels (Rodnae Productions)
Sursă foto: Pexels (Rodnae Productions)

Un pacient vârstnic a fost transportat într-un sac destinat persoanelor decedate, deși era încă în viață. 

Autoritățile districtuale chineze au concediat patru oficiali după ce aceștia au preluat cu un sac destinat trupurilor neînsuflețite un pacient în vârstă dintr-un cămin de îngrijire din Shanghai. Duminică, au apărut videoclipuri online care arată două persoane care par a fi lucrători de la morgă care puneau sacul pentru cadavre într-un vehicul.

Mai târziu, lucrătorii au fost văzuți trăgând punga, care mai apoi a fost deschisă. Se pot auzi persoanele din jur spunând că pacientul este încă în viață. Incidentul a stârnit un val de furie larg răspândită pe rețelele sociale chineze, scrie BBC

Mai multe persoane și-au pierdut locul de muncă în urma gafei

Oficialii din cartierul Putuo din Shanghai au confirmat incidentul luni seara, adăugând că pacientul fusese dus la spital și se afla într-o stare stabilă. Autoritățile raionale au spus că cinci oficiali și un medic sunt investigați.

Patru funcționari, inclusiv directorul adjunct al biroului local de afaceri civile și directorul căminului de îngrijire, au fost concediați. Unui medic identificat doar după numele de familie Tian i s-a retras și licența medicală.

Identitatea pacientului este încă necunoscută.

Comunitatea chineză condamnă incidentul

Mai mulți internauți au condamnat incidentul, iar fostul redactor-șef al publicației de știri de stat Hu Xijing a numit întâmplarea o ”abatere gravă a datoriei care aproape a dus la moarte”.

Un alt comentator de pe site-ul de socializare Weibo a spus că este un semn al „haosului” care are loc în Shanghai.

Măsuri drastice în China: cei testați negativ sunt nevoiți să se izoleze

Testaţi negativ şi trimişi cu forţa în carantină: în pofida izolării la Shanghai şi a măsurilor drastice anti-Covid, locuitorii cu o stare bună a sănătăţii se află şi ei în izolare pentru a opri contagiunea, relatează AFP.

În mare parte cruţată timp de doi ani, China s-a confruntat cu cel mai grav focar epidemic în ultimele săptămâni, scrie Agerpres.

În metropola Shanghai, de departe cea mai afectată şi ai cărei 25 de milioane de locuitori sunt închişi de o lună, oricine este testat pozitiv, chiar asimptomatic, este trimis într-un centru colectiv de carantină - cu confort şi igienă variabile. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel