Un nou raport spune că Beijingul a comis un genocid împotriva uigurilor

Un nou raport spune că Beijingul a comis un genocid împotriva uigurilor / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un nou raport spune că Beijingul a comis un genocid împotriva uigurilor / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Republica Populară Chineză a încălcat „fiecare” dispoziție a Convenției ONU privind genocidul în tratamentul uigurilor, spune un grup american.

Un grup de reflecție american a acuzat guvernul chinez că a comis genocid împotriva uigurilor musulmani din Xinjiang, spunând că a găsit „dovezi clare și convingătoare” că Beijingul a încălcat „fiecare act” interzis de convenția Organizației Națiunilor Unite împotriva genocidului.

În raportul de marți, Institutul Newlines pentru Strategie și Politică a declarat că președintele chinez Xi Jinping a demarat efortul de a distruge uigurii ca grup atunci când a lansat „Războiul popular împotriva terorii” în Xinjiang în 2014. Oficialii chinezi au urmat o campanie de concentrare în masă, uciderea liderilor uiguri, sterilizări forțate, separarea copiilor de familiile lor și distrugerea identității grupului musulman turc, inclusiv prin demolarea moscheilor și a altor locuri sacre.

Beijingul respinge acuzațiile

Cu toate acestea, Beijingul respinge acuzația de genocid, susținând că taberele de concentrare sunt centre de formare profesională care vizează combaterea „extremismului”.

Ministrul chinez de externe Wang Yi a declarat în februarie Consiliului ONU pentru Drepturile Omului că „nu a existat niciodată așa-numitul genocid, muncă forțată sau opresiune religioasă în Xinjiang”. El l-a invitat pe comisarul ONU pentru drepturile omului să viziteze regiunea închisă.


Newlines a declarat că raportul său a fost prima analiză independentă a tratamentului Chinei asupra uigurilor în temeiul Convenției din 1948 privind prevenirea și pedepsirea crimelor de genocid. A implicat contribuțiile a peste 30 de experți, care au examinat toate dovezile disponibile care ar putea fi colectate și verificate, inclusiv comunicările guvernului chinez, mărturia martorilor și analiza imaginilor prin satelit.

Experții au găsit „dovezi clare și convingătoare că Republica Populară Chineză este responsabilă” pentru săvârșirea tuturor celor cinci acte care constituie genocid, se arată în raport, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel