Un cârnat de 100 de metri a sfârâit pe grătare la Festivalul Cârnaţilor de Pleşcoi

carnati de plescoi
carnati de plescoi

Sute de oameni au venit la Berca, în judeţul Buzău, ca să deguste celebrii cârnaţi de Pleşcoi. Pofticioşii s-au înghesuit la grătare, în timp ce producătorii s-au bucurat de câtă căutare au produsele lor. Cel mai lung şir de cârnaţi care a sfârârit pe grătarul încins a avut 100 de metri.

"Se spune că odată demult, pe vremea când ciobanii munteni coborau cu turmele de oi către şes, erau prinşi aici la cotul Buzăului de către haiduci. Ca să nu-i prindă potera cu prada vie, îi făceau repede pastramă şi cârnaţi", a spus preşedintele ANTREC Buzău, Cristina Partal, informează Realitatea.

În comuna Berca, reţeta cârnaţilor de Pleşcoi e transmisă din generaţie în generaţie. "Reţeta este simplă. Carne de oaie, usturoi, cimbru şi ardei iute. Asta-i reţeta, în rest nimic altceva. Reţeta cârnaţilor de Pleşcoi este foarte veche. Este de aceeaşi vârstă cu balada mioriţa", au precizat producătorii.

Ca să arate cât de mult îşi preţuiesc celebra marca tradiţională, producătorii, proprietarii de pensiuni, turiştii şi localnicii s-au ţinut de un lanţ de cârnaţi lung de aproape 100 de metri. La final, întreaga cantitate a ajuns pe grătar, iar din ea s-au înfruptat temerarii înscrişi la un concurs inedit: cine mănâncă cel mai repede!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel