Un avion de contrabandă a ieșit din România așa cum a intrat. A fost oprit de ucraineni

foto Antena 3
foto Antena 3

Un avion de contrabandă a intrat în spațiul aerian al României, fără a fi deranjat. La fel, a și plecat din țara noastră, aproape o oră mai târziu. 

Un avion de contrabandă a fost lăsat să vină în România, fiind observat de polițiștii de frontieră din Suceava, cum intra pe teritoriul României, din Ucraina. Cei care au observat avionul au anunțat superiorii și autoritățile competente. Cu toate acestea, avionul de contrabandă a părăsit liber teritoriul României. În cele din urmă, a fost interceptat în Ucraina, după ce au fost anunțați de polițiștii de frontieră români. 

În Ucraina, aeronava a fost forțată să revină la sol cu ajutorul unui MiG-29. În comunicatul oficial al autorităților ucrainene, se vorbește despre contrabandă cu țigări, conform Antena 3. După ce au aterizat, contrabandiștii, patru la număr, au încercat să fugă cu o mașină care-i aștepta, dar au fost prinși la timp. 

Incidentul s-a produs sâmbătă dimineață, în jurul orei 06:00. Se pare că 45 de minute mai târziu, avionul An-2 a plecat din România, ulterior fiind oprit de ucraineni. Produsele de contrabandă nu au fost depistate în țara noastră, nici în avionul oprit. 

Contrabandă și pe apă, la frontieră, tot cu țigări

În aprilie 2021, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău s-a declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, după ce, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității de frontieră Remeți, județul Maramureș, au fost observate mai multe persoane care transportau în spate, de la malul râului Tisa spre interiorul țării, mai multe colete voluminoase.

”Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea persoanelor efectuând somațiile legale prin voce, însă persoanele în cauză nu s-au supus, au abandonat baxurile și au fugit spre teritoriul statului vecin. Pentru reținerea acestora, lucrătorii noștri au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, conform procedurilor legale, însă nici de această dată nu s-au oprit și au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul ucrainean. În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La fața locului, au fost descoperite 17 baxuri cu țigări de proveniență ucraineană, iar în imediata apropiere a acestora și un autoturism marca Volvo, înmatriculat în România. Drept urmare, s-a luat măsura conducerii autoturismului împreună cu țigările la sediul instituției, unde, în urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 8.249 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 96.500 lei. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 24.650 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării verificărilor.

În cauză, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației. Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Vicovu de Sus și Valea Vișeului  au descoperit, tot ieri, în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, mai multe colete cu țigări.” a arătat la acea vreme un comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel