Uite ce cred băsiștii despre ”Mahalaua ineptă”, partea a doua

Teodor Baconschi avea să-și piardă funcția de ministru de Externe în luna ianuarie a acestui an, după ce i-a numit pe protestatarii din Piața Universității ”mahala violentă și ineptă încolonată”. Acum, publicistul Dragoș Paul Algică, într-un editorial publicat în Revista 22 pe opt decembrie, scrie că poporul ”își va da măsura” prin votul pus duminică. El subliniază că, ”dacă în ianuarie puteai să te entuziasmezi tâmp”, după ”lovitura de stat din vară”, nu mai ai nici o scuză pentru a nu alege drept: ”doar un deficit intelectual, o iresponsabilitate acută”.

Dragoș Paul Algică le face cititorilor o prezentare a importanței votului, urmând ca după o îndelungă lingușire la adresa poporului, unde maschează îndemnul de a vota ARD sub voalul transparent al obiectivității, le spune oamenilor că, ”dacă în ianuarie aveai circumstanțe atenuante să te entuziasmezi tâmp”, acum, după o ”lovitură de stat”, numai există scuze pentru a nu alege așa cum ”trebuie”. Editorialistul pune îndârjirea protestatarilor din Piața Universității, care și-au strigat nemulțumirile la temperaturi de sub zero grade, sub semnul ”entuziasmului tâmp”. Acum, spune dl. Algică, nu există scuze: ”doar o deficiență morală, un deficit intelectual și o iresponsabilitate politică acută”.

”Dacă în Ianuarie 2012 îți puteai găsi circumstanțe atenuante ca să te entuziasmezi tâmp, în Decembrie nu mai ai nici cea mai mică scuză: doar o deficiență morală, un deficit intelectual și o iresponsabilitate politică acută,” scrie Dragos Paul Algică.

”Dacă ARD reușește să reziste cât de cât onorabil la Arad și Cluj atunci putem vorbi deja fie (a) despre bazele din care va pleca reconquista națională fie (b) despre crearea condițiilor apariției unui puternic partid regional”, mai scria editorialistul, într-un exces de imparțialitate.

La sfârșitul lunii ianuarie, Teodor Baconschi, într-o postare de pe blogul său, intitulată "Opoziția socialistă a trecut în sfârșit la fapte", folosea exprimarea "mahala ineptă", pentru a-i descrie pe protestatarii din Piața Universității. Articolul de pe blogul său a fost șters după câteva zile de la publicare. Din cauza celor scrise de Teodor Baconschi în acea postare, șeful Executivului de atunci, Emil Boc, a decis să-l demită pe acesta din funcția de ministru de Externe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel