UE trimite jurnaliștii la studii în străinătate

Bogdan Bolojan / 25 oct 2017 / 23:57 Salveaza PDF Comentarii

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a declarat miercuri că în proiectul de buget al Uniunii Europene pe anul 2018 este cuprins şi un proiect numit "Erasmus pentru jurnalişti" pentru care s-au alocat 1,2 milioane de euro.

"Printre proiectele-pilot pe care le-am propus pentru bugetul Uniunii Europene pe anul următor se află şi un proiect numit 'Erasmus pentru jurnalişti', prin care vreau să finanţăm, asemeni programului 'Erasmus pentru studenţi', o perioadă de studii în alt stat membru al UE jurnaliştii din orice stat membru al Uniunii, un stagiu limitat ca timp, în principiu trei luni, într-o redacţie dintr-un alt stat membru UE. Adică, dacă eşti jurnalist în România şi doreşti să mergi trei luni să lucrezi într-un alt stat membru al UE pentru redacţia ta de acasă, UE să îţi ofere o mică subvenţie sub forma unei burse care să te ajute cu cheltuielile de întreţinere în locul în care vei merge. Vei fi în continuare arondat redacţiei tale de acasă, vei contribui pentru ea, dar te vei afla trei luni într-o altă redacţie, într-un alt stat membru, te vei întâlni acolo cu jurnaliştii dintr-un alt stat, le poţi oferi lor o perspectivă diferită şi le poţi spune lor lucruri noi. E valoare adăugată pentru ei, e valoare adăugată şi pentru tine", a spus Mureşan la sediul Parlamentului European. 

El a adăugat că acest program este util pentru că trimite jurnalişti în locuri "relevante" pe o perioadă limitată de timp, relatează Agerpres.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28