Ucraina - Rusia, război. Pierderile militare ucrainene vs pierderile rusești

Pierderile de capacități militare ucrainene depășesc pierderile rusești, potrivit CNN.

Rusia a pierdut aproximativ 3% până la 5% din tancurile, avioanele, artileria și alte mijloace militare în Ucraina, în comparație cu pierderile ucrainene de aproximativ 10% din capacități, potrivit a doi oficiali americani familiarizați cu cele mai recente informații, citați de CNN.

Oficialii americani și occidentali avertizează că proporțiile sunt dificil de calculat și că este posibil să se schimbe, nu numai pentru că ambele părți continuă să înregistreze pierderi pe măsură ce războiul continuă, ci și pentru că atât forțele rusești, cât și cele ucrainene sunt realimentate.

„Am vorbit de multe ori cu Biden și i-am spus de multe ori că Ucraina va rezista și va lupta mai puternic decât oricine altcineva, dar singuri împotriva Rusiei nu vom reuși”, declarase președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu acordat marți CNN.

Greșeala lui Vladimir Putin. Boris Johnson, semnal puternic din Marea Britanie

Premierul britanic Boris Johnson a transmis, miercuri, că acțiunile președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina pot fi calificate drept crime de război.

„Ceea ce am văzut deja din partea regimului lui Vladimir Putin, în ceea ce privește folosirea munițiilor asupra civililor nevinovați... în opinia mea, se califică deja pe deplin la crimă de război", a declarat Boris Johnson, informează CNN.

În opinia acestuia, Vladimir Putin a „calculat greșit în mod grav” răspunsul ucrainean.

„În atacul său detestabil asupra unei națiuni suverane, el a subestimat tăria extraordinară a poporului ucrainean, precum și unitatea lumii libere de a se opune barbariei sale", a mai spus Boris Johnson.

De asemenea, a subliniat că Marea Britanie „va continua să strângă lațul în jurul regimului lui Putin”.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine în România

Amintim că președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine în România. Va fi primită, la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis, joi, la ora 10.00. Cei doi oficiali au programate declarații comune de presă.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel