Turkmenistan. Ziua câinilor Alabai, motiv de mândrie națională

Pixabay
Pixabay

În capitala turkmenă, Așgabat, oamenii s-au adunat pentru a celebra prima zi a sărbătorii naționale dedicată câinilor Alabai. 

Turkmenistan a crea o nouă sărbătoare națională în care este celebrată rasa de câine specifică țării. Duminică a fost celebrată prima ediție a sărbătorii, organizându-se o competiție canină. Din juriul competiției a făcut parte și fiul președintelui țării. Liderul turkmen, Gurbanguly Berdymukhamedov, a creat sărbătoarea dedicată rasei Alabai, un motiv de mândrie națională. 

În aceeași zi, oamenii din Turkmenistan celebrează rasa cabalină akhal-teke, cunoscută pentru viteza și anduranța sa. Anul trecut, președintele Berdymukhamedov a dezvelit statuia aurie de 15 metri dedicată câinilor Alabai, informează Sky News

Câinii din rasa Alabai sunt una dintre cele mai mari rase de câini, un specimen ajungând la aproximativ 80 de kilograme. 

Oamenii s-au adunat în număr mare în Așgabat pentru a celebra prima zi dedicată câinelui național. Spectatorii au aplaudat și la concursul canin, unde patrupedele au fost judecate în funcție de agilitatea și condiția fizică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel