Turişti coborâţi din Bucegi de salvamontişti

Ziua Sfinxului, Bucegi: Zeci de turişti care au urcat, marţi, pe Platoul Bucegi vor fi coborâţi de salvamontişti, în condiţiile în care telecabina nu funcţionează noaptea, iar unii dintre ei nu sunt echipaţi corespunzător.

Potrivit salvatorului montan Gheorghe Cotinghiu de la Serviciul Salvamont Buşteni, aproximativ 40 de turişti au urcat la Sfinx pe zona Peştera pentru a participa la evenimentul numit Ziua Sfinxului, unii dintre ei nefiind echipaţi corespunzător, pe munte fiind zăpadă de o jumătate de metru şi frig.

Aceştia au cerut ajutorul salvamontiştilor, ei neputând coborî cu telecabina, întrucât transportul pe cablu nu funcţionează noaptea. În aceste condiţii, salvamontişti de la Buşteni, dar şi de la Dâmboviţa vor însoţi grupul de aproximativ 40 de persoane pentru a coborî spre Peştera, unde şi-au lăsat maşinile, coborârea urmând să dureze aproximativ o oră, a precizat sursa citată.

Pe munte ninge, vizibilitatea este scăzută, temperatura este negativă, iar stratul de zăpadă măsoară aproximativ o jumătate de metru, a mai precizat Cotinghiu.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23